Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов държа кратка реч за строителните постижения на управлението на ГЕРБ при откриването на новата спортна зала в Сливница. Той обеща да построи зала и в Дупница. Сега
волейболният отбор "Марек Юнион Ивкони" от Дупница ще играе домакинските си мачове от първенството в Сливница.

Борисов обяви, че когато е станал кмет на София, в столицата не е имало нито една спортна зала. "Сега тази е може би двайсетата зала, която сме направили по време на нашето управление. Това е най-добрата грижа за младите хора."

Той похвали кмета на Сливница Васко Стоилков за усилията, които полага за града. "Кметове има три вида - едните работливи, едните мързеливи, едните крадливи. Тук сме случили на работлив кмет, затова нещата се виждат." Стоилков е кмет, издигнат от ГЕРБ. Обръщайки се към него, Борисов заяви, че комунистите по време на социалистическия режим са обещали да построят спортна зала в Сливница и не са го изпълнили, а ГЕРБ я е направила за една година.

Говорейки за построеното при неговото управление, той отново посочи магистралите и софийското метро. "За 3 години и половина сме направили 43 км метро, по времето на социализма - 4 км. Това е ГЕРБ, затова ги е страх от нас, защото нашето се вижда. Другите са много умни, много сложни, а ние можем да показваме направеното."

По-рано днес той присъства на церемонията, на която пред медиите бяха показани 20 от общо 126-те нови нисковъглеродни автобуса за градския транспорт в София.

Над 2.8 млн. лв от ОП "Регионално развитие" са инвестирани в изграждането на първата система за автоматизирано събиране на данните за трафика по републиканските пътища от II и III клас и обобщените данни са много интересни, каза днес Мирослав Ценов от Агенция "Пътна инфраструктура", цитиран от "Фокус". Оказало се например, че на места по второкласните и третокласните пътища трафикът е по-натоварен от този по автомагистралите и първокласните пътища.

Най-натовареният второкласен път в страната е Околовръстното на София, по което средно на денонощие преминават между 20 000 и 35 000 моторни превозни средства. Според Ценов с въвеждането на автоматизираното броене на трафика се поставя началото на интелигентните транспортни системи в България.

Системата за събиране на данни за трафика по второкласната и третокласната пътна мрежа е със 120 автоматични устройства, които отчитат трафика денонощно. 91 от монтираните броячи са на второкласните пътища, а 29 са на третокласни.

"Системата е иновативна в страната. Отчитането се извършва с много голяма точност. Технологията, която използваме, изпраща данни до АПИ от 120 устройства на всеки 5 минути, което е почти в реално време", уточнява Ценов.

Според данните от автоматичното броене, другито много натоварени пътни участъци са Костинброд – Монтана (между 15 хил. и 20 хил. МПС на ден.), Ботевград – Мездра (около 10 хил), Пловдив – Граф Игнатиево (близо 15 хил), Черноморец – Приморско (между 10 хил. и 15 хил.), Разлог – Банско (между 5 хил. и 10 хил.), Дупница – Самоков (около 10 хил.) и др.

Filed under: Дупница |

По проекта за зелена градска среда монтират и камери

Dupnica

Обхвата на синята зона по ул. “Хан Крум” (на която се намираше старото фото) отмени временно кметът Методи Чимев, съобщиха от общината. Заповедта на градоначалника влиза в сила от 1 септември. Маршрутите по улиците на Дупница, които се променят във връзка с реализацията на проекта “Зелена и достъпна градска среда”, бяха уточнени на заседание на комисията по безопасност на движението вчера. От 1 септември еднопосочната в момента улица ул. “Хан Крум” ще бъде двупосочна. Промяната се налага заради изграждането на кръстовище с кръгово движение на мястото на сегашните островчета в района на ул. “Хан Аспарух” и “Цар Освободител” и другите ремонтни дейности в района, което стартира около 20 септември. При затварянето на кръстовището ще има еднопосочна лента само за движещия се поток от жк “Бистрица” към Учителския институт и се затварят потоците от и към старата автогара в тази отсечка до входа на ул. “Хан Крум” и “Антим І”. Обходните маршрути от Горна махала към жк “Бистрица” са през Градската градина и “Цар Освободител” – старата автогара – „Хан Крум”. В определен период от време, за което допълнително ще бъдат уведомени гражданите, ще бъде затворено цялото светофарно кръстовище при ГУМ и цялото движение, пренасочено през „Хан Крум”, уточниха от общинската администрация. Днес предстои среща с превозвачите в градския и междуградския транспорт, на която ще бъдат уточнени маршрутите на движение, както и временните спирки за пътници.

Комисията по безопасност на движението към община Дупница реши да бъдат поставени камери в центъра на града, както и в обхвата на проекта “Зелена и достъпна градска среда”. Техниката ще заработи след приключването на ремонтните дейности. Камерите ще се монтират заради продължаващите хулигански прояви спрямо пътните знаци, които се унищожават. Във връзка с решението на комисията ще бъде изпратено писмо до РУП-Дупница.

Докато бъде реализирано това начинание, служителите на полицията и контролното звено към община Дупница ще следят за унищожаването им и ще бъдат налагани сериозни глоби.

Желязната лейди на БСП Маргари...Община Дупница санкционира соб...ГЕРБ кандидатът за Брюксел Анд...Бобовдолското читалище ”Просве...Зам.-кметът на Дупница Крум Ми...


Filed under: Дупница |

189-01-aleksandar apostolov 260-01-08  P1140754 copy

Затворник е избягал от общежитие от открит тип към затвора в Бобов дол, съобщиха от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” за „Вяра”. Инцидентът е станал тази сутрин. Към момента не се съобщава самоличността на избягалия. Екип на „Вяра” установи, че изчезналият е Николай Иванов от Радомир. Човекът просто е прескочил оградата, а охранителите, като обикновено са спали, коментират затворници. На място е шефът на затвора в Бобов дол Александър Апостолов. Най-вероятно скандално нашумелият шеф на общежитието Георги Стателов ще загуби поста си. В общежитието цари пълен хаос, за което „Вяра„ подробно информира през този месец. Резултатите от проверката за избягалия ще станат ясни до дни. В този тип места за лишаване от свобода се настаняват осъдени с по-леки присъди. Охраната на затворническите общежития също е по-лека, в сравнение със затворите.

 

Снимката

 

Александър Апостолов

Гергана Гергинова и Емануела С...Сензационно: Източници от МВР:...Комисията за защита на конкуре...Изпълнителният директор Илия П...След сигнали на граждани за не...


Sorry, readability was unable to parse this page for content.
Sorry, readability was unable to parse this page for content.
Sorry, readability was unable to parse this page for content.
Sorry, readability was unable to parse this page for content.
Sorry, readability was unable to parse this page for content.
Sorry, readability was unable to parse this page for content.

Sorry, readability was unable to parse this page for content.
Sorry, readability was unable to parse this page for content.