„Рила газ” дупчи водопроводната мрежа на Дупница безобразно, ВиК търчи да им оправя мърльотиите

Filed under: Дупница |

Майката на оперната звезда Георги Петров – Райка протестира: В резултат на авариите водата мирише на тиня, кметът Чимев да наложи сурови санкции, хората страдат от своеволия на газифициращата фирма

161-01-83333

Некадърни работници на „Рил газ”, оставени без надзор и без контрол, разкопават дупнишките улици, алармираха жители на Дупница от всички точки на града. Очевидно разкопаването е напълно безразборно, доколкото същото става причина за чести аварии, причинени от служителите на „Рила газ” на водопроводната система. Пет дни жителите на улица „Трети гвардейски полк” бедстват заради багер на „Рила газ”, спукал водопроводни тръби на ВиК-Дупница. Вода като фонтан се ля по улицата, като единствено предприемчиви граждани не допуснаха потоп и наводнение на мазета. Със собственоръчни средства те забиха един дървен кол с помощта на тесла в тръбата.

161-01-8333333-images

Това предотврати наводнения, но рововете, които бяха оставени от дружеството вследствие на аварията, зееха като гробове близо седмица. Живеещите на улицата не можеха да използват личните си автомобили, които останаха блокирани в гаражите им. Цялата драма завърши с неадекватен служител на ВиК, който подостри кола отново с тесла и го дозаби в спуканата тръба, давайки впоследствие на служителите от „Рила газ” да заровят обекта. На въпроси на граждани колко ще издържи това нововъведение на служителя, докато изгние дървото, което е забил, той не пожела да отговори, факт е обаче, че гражданите с притеснение очакват същата авария на същото място в близките дни. Те са притеснени за качеството на водата, която им се доставя по домовете и дали тя действително отговаря на изискванията. В резултат на аварията водата мирише на тиня. Става въпрос за абсолютно мърляв и заразен кол, категорични са хората.

Майката на оперната звезда Георги – Райка Петрова скочи на служителят на ВиК срещу немарливото отстраняване на аварията.

Чимев

Гражданите се интересуват какви обезщетения са платили от „Рила газ” за причинените аварии по водопроводната мрежа в града, като и на гражданите, които са потърпевши от техните своеволия.

Настояваме кметът Методи Чимев да предприеме действия по закон и да наложи сурови санкции на провинилата се фирма. Странното беше, че при аварията в неясно в какво качество присъства бившият заместник-кмет на Дупница, дясна ръка на Братя Галеви – Йордан Йорданов.

Повече подробности в печатното издание.

Снимки:

1. Райка Петрова

2. Йордан Йорданов

3. Методи Чимев

Иванка Терзийска напусна поста...Дупничанинът д-р Стойчо Кацаро...Отварят офертите на кандидатит...След стрелбата по роднини в ду... Шефът на КТБ-Дупница Георги С...


Радослав Клинчарски, приятел на нелепо загиналия Николай Радев –Отвертката, разказва: Голямата му слабост беше гмуркането, по крайбрежието на Италия открихме револвер от 1917 г.

Filed under: Дупница |

161-01-01-46282_532421616783456_2142949486_n

Голямата слабост на нелепо загиналия Николай Радев – Отвертката е бил водолазният спорт. За увлечението му по гмуркането разказва приятелят му Радослав Клинчарски: ”С Николай Радев заедно завършихме курса за водолази в Кипър, имаме дипломи.

161-01-01-561851_516188031740148_559058262_n

Там бяхме преди една година, ходихме заедно на почивка. Аз съм млад татко, имам син на седем години и той беше с нас. Извънредно трудно е да може да се опише чувството, което те обзема, когато лазиш по дъното на морската шир.

161-06-07-81-302865_563643033661314_301558333_n

Все едно си в съвсем друг свят. Неописуема красота, спокойствие, пълна отпуснатост и тишина. Ние се записахме за водолази като любители. Но изведнъж много бързо усвоихме спорта и ни издадоха дипломи. Аз самият имам и няколко скока от самолет. От първия самолет скочих от 3000 метра височина свободно падане.

161-01-01-34275_138013516224270_8058926_n

Беше върховно! Сега да ме видите колко обаче съм върховен. Снощи паднах с мотора, охлузих се, целият съм в рани. Дечица играеха на топка близо до главната улица и ме удариха с топката, докато минавах с мотора. Сега целия съм в асфалтни екземи, краката, ръцете. Преди две години бяхме заедно с Николай на почивка.

161-06-07-81-314638_321783137932332_994198993_n

Трябва да ви кажа, че той беше благороден, добър, всеотдаен към мен и семейството ми. Много пъти, когато съм бил в нужда, той ми е помагал, той ме е спасявал. С него сме се гмуркали на 12 метра под водата. А рекордът на Гинес е 38 метра. Но за това трябва голямо обучение, за да достигнеш до голяма дълбочина. Тази година бях със семейството си на остров Сардиния, това е един остров между Италия и Испания. Имам снимки от много красиви места, обиколил съм доста свят.

161-01-81-10155929_864737986885149_1381548377_n

С Николай ни се случи нещо много интересно, намерих до крайбрежието на Италия револвер от 1917 г. Това е времето на Първата световна война. Бил съм в Прага, на много места, в Холандия. Най-добре се чувствам в къщата на майка ми в Италия, когато се съберем всички, аз брат ми, синът ми и съпругата ми. Ние сме заедно почти навсякъде.

Повече подробности в печатното издание.

Снимки:

1. Николай Радев и Радослав Клинчарски по дъното на Средиземно море.

2. Радослав Клинчарски преди да се качи на самолета за скок от 3000 метра.

3. Николай Радев и Радослав на състезание с атевета

4. Радослав и Иван Радев имат еднаква страст – моторите

5. Радослав Клинчарски със съпругата си (вдясно)

6. Револверът от 1917 г. в ръцете на Радев

Дясната ръка на Братя Галеви –...Дупничани повеждат митинга сре...Бабите джуджета от селото на Б...Днес изписват малкия Марек, ро...Откриват официално ДГС „Рилски...


Боклуци горяха до елтабло в блок на дупнишката улица „Николаевска”

Filed under: Дупница |

161-08-03

Пожар горя в общо партерно помещение в блок на дупнишката улица „Николаевска” вчера. Огънят лумнал близо до елтабло след 10,30 часа. Истински късмет е, че таблото не се е запалило. Въпреки че пожарът бе угасен почти веднага от пожарникари от местната служба за противопожарна защита, огънят притесни живеещите в кооперацията. Запалването е заради небрежност, обясниха от пресцентъра на полицията в Кюстендил. Около таблото са били натрупани боклуци. Пострадали хора няма, не са нанесени и материални щети.

Снимка

Пожарът бе угасен бързо, но въпреки това притесни живеещите в кооперацията.

Водачът на бунта срещу монопол...В сезона на подготовка на турш...Кметът Методи Чимев спечели де...Депутатът Кирил Калфин раздава... Актьорът Светозар Кнезовски с...


Общинарката Румяна Тончева и съпругът й Антони тръгват на круиз из Италия, Испания и Франция, тръгват от Бараково

Filed under: Дупница |

161-05-03 5305_n

Румяна Тончева, служител в община Дупница, заедно със своя съпруг Антони Тончев, който работи в БДЖ –Дупница, планират да прекарат една незабравима лятна отпуска. Те ще загреят за горещите летни емоции с разходка до родното място на Руми – с. Бараково. „Ще отидем до моето родно място, китното село Бараково. Когато сме там, се разхождаме всеки ден до Благоевград с колело. Почиваме си в аквапарка, плуваме. Тъй като моят съпруг работи в БДЖ, ползваме безплатни билети. В средата на август ще си направим круиз до Западна Европа. Ще обиколим Италия, Испания и Франция”.

Русата дама, която има визия на французойка, ще опита и от вкусните специалитети на французите. „Обичам много швейцарски шоколад и френско вино, но този път ще опитам от френските изкушения”, сподели с усмивка Румяна Тончева.

Снимка: Ива Иванова, Румяна Тончева, Даниела Добрева и адв.Десислава Стойнева

Актьорите в дупнишкия театър о...С плакати и знамена пред съда ...Връчиха чека с 88 бона на дупн...Модерни времена: Кметът на Боб...Сляп мъж дарява здраве в санат...


Изборите изяждат почивката на зам.-кмета на Дупница Крум Милев, жена му Алина и дъщеря му Стойка отиват на море

Filed under: Дупница |

KRUM MILEv

Зам.-кметът на Дупница Крум Милев това лято няма да ходи на почивка, предстоят предсрочни парламентарни избори, подготовката за които ще изяде отпуската му.

”Това лято не съм предвиждал почивка. На 5 октомври предстоят предсрочни парламентарни избори. Затова в началото на предизборната кампания ще ми трябва отпуска, защото съм организационен секретар на ППГЕРБ–Дупница. предвиждам трудна кампанията и ще трябва да се работи денонощно. Ще почивам след изборите, ако ми остане платен годишен отпуск”, бе категоричен Крум Милев.

Той обаче ще изпрати на море жена си Алина и дъщеря си Стойка, кръстена на дядо си – Стойчо Милев.

„Обичам много да ходя на морето, но тази година ще ми се размине”, допълни Крум Милев.

Снимка: Крум Милев обича да се забавлява.

Емил Гущеров надвика 1000 роми...Навръх Цветница вярващи открих...Дупнишки катаджии „арестуваха”...СКАНДАЛНО: БФС изхвърли "...Окачват трикольори на Джамията...


Летен отдих: Кметът на Дупница инж. Методи Чимев събира летни емоции със семейството на родното Черноморие, ще се разходят и до Рила и Родопите

Filed under: Дупница |

161-05-01  187533_1629685046_n

Кметът на Дупница инж. Методи Чимев ще отмаря със семейството си на родното Черноморие.

„Привърженик съм на българското. Затова ще заложа на родното Черноморие, където ще бъда със семейството си. Още не сме се спрели на конкретен курорт, но със сигурност ще бъде в България. Планирам това да се случи през следващия месец, със сигурност за три дни. След това ще направим една обиколка със семейството и в планините. Харесвам селския туризъм. И ще заложим на този вид отдих с посещения на някоя от забележителностите в Родопите и Рила”,сподели инж. Методи Чимев.

Снимка: Кметът на Дупница инж. Методи Чимев със съпругата си Клементина

Google Maps свали полумесеца о...ГЕРБ младежите събраха 3090 лв...Кметът Чимев: Търсим решение н...ГЕРБ внесоха в последния момен...На вниманието на шефа на Окръж...


Съдия Людмила Панайотова глоби с 50 лв. 19-годишния рилчанин, ударил съгражданин до стадиона в Рила

Filed under: Дупница,Рила |

161-04-Liudmila Panaiotova

50 лв. глоба отнесе най-младият от участниците в скандала с тримата рилчани, които си размениха шамари и псувни след финала на Световното първенство по футбол. Състав на Районен съд-Дупница с председател Людмила Панайотова постанови 19-годишният И.Й. да бъде санкциониран по Указа за борба с дребното хулиганство за това, че влязъл в спор с 55-годишния Иван Иванов, който е представил медицинско свидетелство за контузии в областта на едната ръка. Приятелят на 19-годишния младеж, 29-годишният М. Г., бе признат за невинен, тъй като бил само наблюдател на случилото се до стадиона в Рила. От обясненията на 19-годишния И. Й. пред съда стана ясно, че не той, а пострадалият Иванов предизвикал скандала. Седмица преди да се стигне до шамарите посред нощ по-възрастният мъж в нетрезво състояние заявил на И.Й., че ще отиде с него „при майка му”. „Към 12:30 ч. през нощта се прибрахме някъде. На улицата този И. ***, нямаме вражда с него, минавахме си по улицата. Той преди една седмица, пак така се прибирах късно, вика: „Чакай, чакай”. Аз изчаках, той дойде и ми вика: „Ще дойда с теб при майка ти”, това беше в 02:30 през нощта. Беше пиян”, казва санкционираният младеж. При втората среща Иванов се развикал на младия си съгражданин, който го ударил. Младежът пък получил шамар от намесилия се в свадата съсед Георги, който бил извикан от Иванов. Всички участници в инцидента са били в нетрезво състояние. Заради изразеното от подсъдимия съжаление за стореното е наложена минималната санкция.

Снимка: Съдия Людмила Панайотова

Висши духовници ръкоположиха о...Лидерът на БСП-Дупница Станисл...На изложбата „Приятели” в дупн...Роднини 3 дни издирват изчезна...Дилиана Диканска чака 400 учас...


Деца от Дупница оплетоха гривнички и ги продадоха за 212 лв., парите дариха за лечение на Бети

Filed under: Дупница |

Ротарианците от Дупница подпомогнаха с 2000 лв. Бети, Росица от Овчарци и бедстващите от наводненията в Добрич и Варна

161-02-81 copy

5 деца от Дупница изплетоха гривни, продадоха ги и събраха 212 лв., като парите дариха за лечение на малката Бети. Иван и Христина Георгиеви, сестрите Филипа и Кристияна Тодорови и Кристина Лефтероваизплели сами гривничките и ги продавали в градинката на ул. „Родопи”, катоуспели само за няколко дни да съберат 212 лв. В четвъртък вечертадецата дойдоха на срещата на Ротари клуб– Дупница и ги предадоха на касиера Емил Марков, като тяхната молба бе клубът да ги дари на момиченцето. Междувременно Ротари клуб – Дупница гласува 500 лв., с които ще допълни събраната от децата сума в помощ за лечението на малката Бети. От клуба почерпиха за отлично свършената работа малките спомоществователи с вкусна торта.

През последните няколко седмици ротарианците от Дупница направиха още няколко дарения – 500 лв. за Росица от Овчарци – за трансплантация на бъбрек, и 1000 лв. завъзстановяване на пораженията от наводненията в Добрич и Варна.

Снимки:  Касиерът Емил и президентът на клуба Кольо Илиев заедно с Иван и Христина, Филипа и Кристияна

С нов рентгенов апарат за 100 ...Дупнишката актриса Виктория Ян...Живописецът от Бреша Албино Пи...Кюстендилският окръжен съд в и...Говорителят Катя Табачка излез...


Преглед на печата от 2 юли

Държавно управление

Капитал Daily

Разривът БСП - ДПС стигна и до фонд "Земеделие"
Агроминистърът иска да смени изпълнителния директор, но заради липса на кворум може и да не успее

Министерство на правосъдието предлага: Без такси при доброволно плащане на частен съдебен изпълнител
Проекти в парламента също предвиждат по-ниски разходи за длъжника

Труд

Токът оскъпява хляба
Хлябът ще поскъпне с около 5 стотинки за брой заради по-високите цени на тока

24 часа

Цялата "Струма" ще е готова до 2022 г.
Лот 2 на магистрала "Струма" от Дупница до Благоевград ще бъде готов през март 2015 г., а участъкът от Сандански до гръцката граница - през октомври

Новинар

Електронна бариера спира гратисчиите
Фирма отнася солени глоби за забавения ремонт на бул. "България"

Монитор

Юлската фактура за ток - по две цени
Парното по-изгодно за отопление от еленергията

Политика

Капитал Daily

ДПС затяга хватката си върху тютюна
Планираната своеобразна полиция в сектора може да служи за натиск и изхвърляне на неудобни играчи

Сега


ГЕРБ замести "златния пръст" на "Атака"

Депутатите на Бойко Борисов ще са гъвкави и ще осигуряват кворума по лично усмотрение

ГЕРБ пробва да спре преназначаването на главния секретар на МВР

Хората на Борисов искат отлагане на новия закон и обещават да извадят ГДБОП от ДАНС

Труд

Половината служебен кабинет от "Дондуков" 2
Една от най-сериозните кандидатури за служебен премиер е на началника на кабинета на президента Екатерина Захариева

24 часа

Станишев мълчи до събота остава ли начело на БСП
До събота Сергей Станишев няма да каже дали остава начело на БСП, или ще сдаде поста преди Бузлуджа

Красимир Стефанов: Искам да остана експерт, затова се махам от интригите
Откакто е независим, не е идвал в НС и така и не потвърди слуха, че преминава към "България без цензура"

Стандарт

В парламента: Търси се златен пръст
"Атака" напусна, ГЕРБ решава за кворума

Станишев готов на партиен референдум

Решителен пленум в събота ще покаже клати ли се ръководството

Монитор

Съдбата на червеното ръководство ясна в събота
Станишев не е сред номинираните замове на Щулц. Бунтари в БСП искат извънреден конгрес преди събора на Бузлуджа

Общество

Сега

Всеки четвърти от новите безработни е младеж до 29 г.
Единствено в столицата, където е и най-ниска, безработицата не помръдва

Роми браниха с "камъни и дърве" незаконни постройки във Варна

Кметство "Владислав Варненчик" почна събаряне на 15 коптора

Монитор

136 000 лв. хонорар за написване на учебник
Неграмотните петокласници спират да ходят в час

Икономика


Капитал Daily

Държавата е обявила извънреден аукцион на ДЦК за 1.5 млрд. лв.
По неофициална информация от операцията са набрани 1.2 млрд. лв.

Корпоративните гиганти на 2014 г.
Класацията "Капитал 100" подрежда най-големите компании в страната за осма поредна година

Ръстът на борсата продължи с по-слаби темпове
Банковите акции отново поскъпнаха на БФБ - София

КФН ще взима "доброволно върнатия лиценз" на "Глобал маркетс"
Искането за отнемане е отпреди три месеца, но процедурата идва в разгара на обвиненията срещу посредника

Сега

Икономисти и юристи се обявиха срещу опасните поправки за банките
Оценките са от "грешка" и "нелепост" до "коридор за корупция" и "пълна цензура"

Бизнесът излиза на протест заради новите цени на тока
НЕК и ЕСО са "големите печеливши" от минималното увеличение, ЕВН заплаши със съд

Интервю

Новинар

Благой Рагин: Нито една страна, която развива туризъм, не се самоубива с негативни послания

Очакваме през юли и август да компенсираме смущенията от юнските наводнения

Монитор

Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал: Трезорите са стабилни, генерират печалби
Доходите се вдигат с повече работа, не административно

Стадионите на "Марек" и "Хасково" получиха лиценз за А група

Новаците в А група "Марек" и "Хасково" получиха разрешение да играят домакинските си мачове от есенния полусезон на своите стадиони.

Стадион "Бончук" в Дупница и градският стадион в Хасково първоначалното не получиха лиценз, но след това на двете съоръжения бяха извършени ремонтни дейности, с които са били покрити изискванията на БФС.

"Предвид представени документи и изпълнени лицензионни условия "Марек" и "Хасково" ще играят на стадион "Бонучк" и стадион "Хасково", обяви днес спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз. 

В събота от 18.30 часа стадионът в Хасково ще посрещне двубоят от първия кръг срещу шампиона "Лудогорец". 

"Марек" гостува на "Славия" в първия кръг и първото му домакинство на "Бончук" ще бъде на 26 юли, събота, срещу "Хасково". 

Програма за първия кръг:
19 юли
"Славия" - "Марек" 18.30 ч. 
"Хасково" - "Лудогорец 18.30 ч. 
"Левски" - "Локомотив" (Пд) 19.30 ч. 
20 юли
"Ботев" (Пд) - "Локомотив" (Сф) 18.30 ч. 
"Литекс" - ЦСКА 19.30 ч. 
"Берое" - "Черно море" 20.00 ч. 

Председателят на ББЦ-Дупница Костадин Костадинов съди Първан Дангов за клевета, оцени на 16 000 лв. думите му, че е заплашвал д-р Кьосева

Filed under: Дупница |

Благоевградски адвокат ще брани Костадинов в съда

159-04-81-ostadin-kostadinov1-copy

Председателят на „България без цензура” в Дупница инж. Костадин Костадинов заведе дело за клевета срещу независимия общински съветник Първан Дангов.

„Както заявих и на последната сесия на Общински съвет –Дупница, ще заведа дело за клевета срещу Първан Дангов. Искът е в размер на 16 000 лева, като предварително заявавам, че средствата ще бъдат дарени на футболен клуб „Марек”. Тъй като се познавам с 90% от адвокатите в Дупница, но предпочитам безпристрастност, моят адвокат е от Благоевград”, бе категоричен инж. Костадинов.

159-04-81-DSCN4259

Поводът за делото е твърдението на Дангов, че Костадин Костадинов е отправял заплахи срещу общинската съветничка от ГЕРБ д-р Дияна Кьосева. Инж. Костадинов не пожела да спомене името на адвоката си. Потърсихме за коментар и независимия общински съветник Първан Дангов. „Не мога да кажа нищо. Имам друга работа”, бе лаконичен Първан Дангов.

Повече подробности в печатното издание.

Снимки:
1. Костадин Костадинов

2. Първан Дангов

Промоция на книга на доц. Кру...Ради преди смъртта си предупре...Зам.-кметът Милев: Ако държава...Братът на Николай Радев– Иван,...Двойна дъга се опъна от връх Ф...


Шефът НП ”Рила” Димитър Русков: Европа спря джиповете и конете на Седемте рилски езера, наказват ни

Filed under: Дупница,Сапарева баня |

Търсят се шерпи, яки мъже за Седемте рилски езера – да са издръжливи като коне, добри водачи и да могат да носят багаж

Сапаревобанци: Всичко е, за да се обогатява „Рила спорт” чрез въжената линия, цената е 15 лв. на човек

159-02-03 ПРОФЕСОР ПЕТЪР ВЕЛИНОВ 30079

Спряха джиповете и конете за Седемте рилски езера, информираха жители на курорта Сапарева баня.

Завинаги са спрени конният туризъм и джиповете на Седемте рилски езера заради наказателна процедура на ЕС, потвърди директорът на НП „Рила” по повод многобройните запитвания на туристи, собственици на коне за конен туризъм и учени. Търсят се шерпи, яки мъже, за Седемте рилски езера – да са издръжливи като коне, добри водачи и да могат да носят багаж. Въпреки забраната от вчера е започнало качване с коне на багажа на Бялото братство. Но преди дни изследователи са имали проблем с качването си.

Повече от пет години учени от Центъра по космически изследвания към БАН, начело с шефа на центъра проф. Петър Велинов правят слънчеви замервания. Апаратурата на професора не се побира в лифт, затова лично кметът на Сапарева баня Сашо Иванов се ангажира да окаже съдействие. Димитър Русков лично ще провери ремонтните дейности на посетителския център на парка.

Сапаревобанци са категорични, че всичко е, за да се обогатява „Рила спорт” чрез въжената линия, цената е 15 лв. на човек

Снимка: Проф Петър Велинов на Езерата със свои почитателки, сред тях финансистката Христина Джоргова

На Умни петък при гастрол на е...Чистят коритата на реките в Ду...Атанас Атанасов е в „Пирогов” ...Позиция: Зам.-кметът на Дупниц...Благоевградският съдия Пандев ...