"Лудогорец" спечели безпроблемна победа с 4:0 при гостуването на новака "Марек" в първата среща от 14-ия кръг на А група.

Шампионите записаха трети пореден успех в първенството, събраха 28 точки и се доближиха на четири от лидера ЦСКА, който в събота играе срещу "Славия".

"Марек" изигра изключително слаб мач, а отчайващото представяне в защита на дупничани можеше да доведе до поражение с двуцифрен резултат, ако не беше на моменти несериозното отношение на атакуващите играчи на разградчани.

"Лудогорец" заложи на титулярния си състав въпреки предстоящия във вторник мач срещу "Базел", за да не допуска нови грешки в преследването на ЦСКА.

Шампините стартираха отлично и откриха резултата още в петата минута. Браян Ангуло беше изведен по лявото крило от Светослав Дяков и центрира по земя пред вратарското поле, откъдето за Дани Абало не бе проблем да реализира с едно докосване.

До 15-ата минута Роман Безяк и Върджил Мисиджан не успяха да удвоят аванса на гостите от изгодни положения, а след това Марселиньо направи два фрапантни пропуска пред Емил Михайлов в рамките на две минути.

Все пак в 27-ата минута бразилецът се възползва от третата си възможност да вкара за 2:0. Той получи удобно центриране от Абало и реализира с глава.

Последва още един сериозен пропуск на Абало, който беше изведен сам срещу Михайлов. До почивката нови попадения не паднаха, въпреки че положения пред Михайлов не липсваха.

Едва в последната минута на първата част "Марек" стигна до ситуация за отбелязване на гол, но Владислав Стоянов спаси удар на Лахчев.

През втората част ситуацията на стадион "Бончук" не се промени. Играчите на "Лудогорец" пропускаха положение след положение срещу дезорганизираната защита на "Марек".

Два пъти Безяк и по веднъж Ешпиньо, Козмин Моци и Марселиньо не се възползваха от отлични възможности за трето попадение.

Неизбежното все пак се случи в 65-ата минута, когато Безяк беше изведен зад защитата и при третия си опит успя да преодолее Михайлов.

Осем минути по-късно влезлият като резерва Вандерсон направи най-шокиращия пропуск, след като от два метра не успя да уцели опразнената врата след центриране на Абало. Последва поредният пропуск на Марселиньо, останал сам срещу Михайлов.

Шест минути преди края на редовното време Абало оформи крайния резултат с красив гол, след като успя да прехвърли технично вратаря на "Марек".

Filed under: Дупница |

249-07-02 546 copy

Организационният секретар на ГЕРБ-Кюстендил Емил Гущеров вижда в пирамидата с тракийското светилище на Фенерка златна възможност за развитието на туризма в Дупница.

Според него европейски средства ще преврнат Фенерка и Дупница в международна туристическа дестинация

„След като учени от БАН повърдиха, че в Рила планина имаме 100% тракийско светилище, пирамида на траките и средновековна крепост, по телефона ми звъняха наши съграждани, емигранти в Америка, Германия, Италия, Англия, за да научат подробности. Интересът към културния обект непрекъснато нараства и смятам, че Фенерка ще изстреля  Дупница на върха на туризма. Ще съдействам културният и природен паметник да бъдат вкючени в патриотичната кампания „Чудесата на България”. Призовавам политиците, обществениците и бизнесмените от Дупница да включат в дневния си ред и Фенерка. Разговарях със зам.-кмета по европейските програми Красимир Георгиев и стигнахме до становище, че общината, Историиският музей и фондация „Природните чудеса на България” трябва да подготвят проектно  предложение до културното министерство за осигуряване на европейски средства за мащабно археологиеско проучване на пирамидата от учените от БАН и археолозите от Дупница”, каза още Гущеров.

Снимката:Емил Гущеров с фотокартина на пирамидата и тракийското светилище на Фенерка

Криворазбрани правомощия: Кмет...Правят подпорна стена на р. От...Три фирми искат да контролират...Дангов затвори фурната на „Мил...Дупнишкият лидер Костадин Кост...


Filed under: Дупница |

249-05-15 Дикова в дясно

Бившият директор на училище „Неофит Рилски” и организатор на Международния фестивал на мъжките хорове Стефан Чавеев, ръководителката на Състава за стари градски песни „Ноктюрно” Василка Борисова, художничката и преподавателка в школата по изобразително изкуство „Дон Кези” Елена Марулевска, бившата главна библиотекарка на библиотеката към читалище „Зора” Снежана Дикова и изпълнителят и съосновател на Мъжкия хор „Св. Иван Рилски” Илия Давчев са утвърдени да получат приза „Будител на годината” в Дупница, съобщиха от общинската администрация. Петимата дейци в сферата на образованието и културата са номинирани от представители на учебните заведения и читалищата в общината, след което от Обществения съвет по култура и утвърдени от кмета Методи Чимев.

Традиционното връчване на плакетите „Будител на годината” е днес в галерия „Околийската къща”. По случай Деня на народните будители община Дупница ще подари на библиотеката при читалище „Зора” 20 тома с избрани съчинения на покойния писател Петър Константинов,който еедин от основателите и председател на Общонародното сдружение „Мати Болгария”. Вечерта в салона на театъра в града ще има концерт на читалище „Зора“ с участието и на гост-изпълнители. Изявата е посветена на 120-ата годишнина на Смесения хор „Рилски звуци“, 60-ия юбилей на формацията за български народни танци и музикалната школа и 50 години балетна школа.

 

Снимките

Снежана Дикова (вдясно)

Дупничаните Христо Сергиев и М...Шокиращо разкритие на съседи: ... След уволнението на Анна Шико...4 фирми напират за 80 000 лв.,...Чимев нареди на селските кмето...


Filed under: Актуално от днес,Дупница |

Монтьорът Валери Милошев: Преди години в откритата шахта на бившия водопровод за Бобов дол падна дете, едва го спасихме

249-04-01 018 copy

Неизползваема метална тръба от бившия водопровод за община Бобов дол виси опасно над коритото на река Джерман в Дупница и всеки момент може да задръсти пътя на водата и да предизвика страшно наводнение, оплакаха се жителите на кв. „Димитър Начев”. Хората настояват кметът инж. Методи Чимев да вземе спешни мерки, защото в откритата и дълбока шахта на бившия водопровод има опасност да падне дете или да се случи някое друго нещастие. Изоставената тръба се намира до двата големи християнски храма ”Покров на Богородица” и „Свети Николай” при старите гробища в Горна махала.

249-04-01 020 copy

Иван Милтенов, който живее в квартала, попита: „Защо толкова години водопровод заникъде виси над коритото на река Джерман, след като е причинил вече три големи наводнения? Искам да уведомя кмета Методи Чимев, че заради тази тръба станаха три големи наводнения в квартала през 1968, 1976, 1997 г. Тя е останала от нефункциониращ от десетки години водопровод и при поройни дъждове, когато реката носи големи дървета, тръбата ги спира тук и река Джерман излиза от коритото си. Притесняваме се, защото в момента коритото на реката е  обрасло  с гора и водата може да ни залеее”, каза Милтенов.

249-04-01 021 copy

„Надяваме се най-сетне след толкова молби до предишни управници някой и нас да чуе”, допълни съседът на Милтенов -монтьорът Валери Милошев. Валери допълни, че в опасната и открита бетонна шахта на бившия водопровод преди години е паднало момченце и едвам са го спасили.

197-08-02 mchimev

Неизползваемата голяма метална тръба от бившия водопровод за община Бобов дол стои така десетки години, всеки момент голямо дърво може да се опре в тръбата и река Джерман да залее квартала, споделиха опасенията си хората.

Снимките

Снимките:

1 Пенсионерът Иван Милтенов е преживял 3 големи наводнения в квартала, причинени от опасната тръба.

2 Монтьорът Валери Милошев настоява от община  Дупница да махнат опасната тръба.

3 Опасната бетонна открита шахта се е превърнала в капан за децата на квартала.

4 Методи Чимев

Началникът на кабинета на през...Положиха ковчега с тялото на м...Икономическа полиция проверява...Вода газят - жадни ходят: 36-и...Дим задуши 86-год. Василка Дим...


Filed under: Дупница |

197-08-02 mchimev

Община Дупница спечели и пред Районен съд-Дупница делото срещу ЕТ „Георги Димитров-Лусия“ за сумата 18 745,64 лева, представляващи дължим наем по договор за отдаване под наем на двe гаражни клетки, помещение и санитарен възел с обща площ 119.90 кв.м за автомивка (на гърба на Старата поликлиника), съобщиха от пресцентъра на кметството. Договорът между община Дупница и фирмата е сключен на 3 октомври 2008 година, като ЕТ “Георги Димитров-Лусия” ще трябва да заплати на община Дупница и сумата в размер на 436,59 лева разноски по делото за експертиза и държавни такси.Съдебното решение е влязло в сила. Предстои издаването на изпълнителен лист за вземанията.

Снимката: Методи Чимев

 

Кметът Методи Чимев в писмо до...Позиция: Зам.-кметът на Дупниц...Дупнишкият бизнесмен-земеделск...Археолози откриха средновековн...Пенсионерката Теменужка Петров...


Filed under: Дупница |

Чле­но­ве на ГЕРБ шо­ки­ра­ни: Де­сис­ла­ва Ай­да­ро­ва със зап­ла­та от 900 лв. и Хрис­то Апос­то­лов – 1000 лв., ще им ис­кат ос­тав­ки­те

249-01-15  aidarova_godinova copy

Читатели на „Вяра“ скандално разкриха, че освен общинския PR Христо Апостолов, който задкулисно ръководи частен сайт и обществени поръчки за реклама към приближени фирми, подобен бизнес върти и пиарката на ГЕРБ Десислава Айдарова заедно с бившата зам.областна управителка Даниела Годинова чрез фирмата „Омега Консулт Д” ЕООД със седалище в гр. Дупница. Фирмата е еднолично дружество, регистрирано на Даниела Рашкова Годинова, която заедно с Айдарова движи частен бизнес и печели договори за пиар и реклама с различни общини и фирми. Годинова в момента е изолирана от ГЕРБ и оценка за дейността й даде Бойко Борисов, който при посещенията си в Дупница подминаваше демонстративно Д. Годинова. Фирмата на напористите пиарки е спечелила договор за информационно обслужване по проект от програма „Околна среда“ в община Сапарева баня и ще прави дипляни, пресконференции и табели за неизвестна сума. Фирма „Омега Консулт Д” не е публикувала финансов отчет от 2012 г. насам, показа справка във Фирмения регистър.

249-01-05 Apostolov

Десислава Айдарова е половинка на Николай Динев – син на бившия кмет на Сапарева баня Цветан Динев, който беше отстранен от поста за далавери. Жители на Сапарева баня се чудят как общински поръчки се дават на фирма, свързана с бившия градоначалник Цв. Динев. Читатели и членове на ГЕРБ звъняха възмутени в редакцията на „Вяра“ да питат докога Айдарова и Апостолов ще използват постовете си на общински и партиен пиар, за да си движат частния бизнес и ще работят против ГЕРБ и община Дупница. Христо Апостолов никога не е бил член на ГЕРБ, известен е като активист на БСП, Десислава Айдарова е член на ГЕРБ в Сапарева баня, но предпочита да движи личните си проекти, вместо да работи за имиджа на партията в региона. И двамата са на заплати и имат договори с община Дупница и ГЕРБ, но използват тези позиции, за да си движат частния бизнес. Очаква се членове на ГЕРБ да повдигнат въпроса за частния интерес на двамата и да поискат отстраняването им от заеманите позиции, в средите на ГЕРБ симпатизанти се чудят кой държи чадър над Апостолов и Айдарова и позволява да рушат имиджа на партията им.

Журналисти от Югозапада неведнъж са споделяли, че от устата й не изтича нищо друго освен хилене по телефона. Съпартиецът на Христо Апостолов Георги Пехливански издаде, че той получава 1000 лв. от общината по 2 граждански договора, а не върши работа и за половината от това възнаграждение. „Нещо повече –регистрира сайт на името на брат си и фирма за обслужване на общини и тичат за реклами от община на община, от партия на партия. Няма нищо лошо във всичко това, но нека Христо Апостолов да напусне общината, да слезе и да води битката за хляба в частния сектор, а не да се възползва от позицията си в общината и да се пише пиар на ГЕРБ”, категорични са десетки дупничани, които звъняха в рдакцията на вестника. Пенсионерката Теменужка Петрова наскоро се оплака: „Говорителят на община Дупница Христо Апостолов отблъсква избирателите и постила пътя на червения Станислав Павлов към кметския стол. Заради връзкарството и партийните назначения младите хора напуснаха Дупница, затова дъщеря ми и внучката ми са в Америка”.

В Дупница и Кюстендил се питат и не е ли срамота Айдарова да взима по 900 лв. като пиар за 10 дописки в годината в стил: „Емил Гущеров запали свещ…”, „Кирил Калфин се помоли в Овчарци”…

 

Снимките

1 Даниела Годинова и Деси Айдарова

2 Христо Апостолов

 

С 40 000 лв. от общината обнов...Дупничани проверяват данъчните...Съдия Мая Гиздова потвърди 300...Центърът за обществена подкреп...Кметът Чимев: Няма да закривам...


Filed under: Актуално от днес,Дупница,Кюстендил |

 Във фейсбук я разкритикуваха Николай Мавродиев: Нереализирано депутатско място и субсидията май са ви проблем, тези лъжи и истини са ви били известни и преди

Бойко Стефанов: Знаели сте всичко предварително, но участвахте в изборите

Александър Панайотов: Ако имате някакви проблеми с другите лидери от тази коалиция, не ги споделяйте на мен и на другите си facebook приятели, а ходете да ги разрешавате помежду си

248-03-01 Репуц

 

Председателят на Християндемократическата партия и водач на реформаторите в Кюстендил Ирина Репуц остро реагира срещу поведението на Реформаторския блок и отказа му да подкрепи коалиция на малцинството, предложена от ГЕРБ. „Онова, което преля чашата, е фактът, че в РБ са готови да приемат коалиция с политически съюз, който ценностно напълно се различава от нас и противоречи на демократичните принципи на западните общества”, заяви Ирина Репуц.

248-03-01 Меглена и Радан

Репуц направи списък с 5 неща, които християндемократите не разбират и не могат да приемат след 5 октомври:
1. ХДП влезнахме в коалиция на 7 партии, наречена Реформаторски блок. Подписахме коалиционно споразумение с 6 други партии, а не с образувание, наречено „граждански съвет“, което е част от друго споразумение от 2013-а, което не е за коалиция, а за политически съюз на 5 от 7-те партии. Не е ясно кой е назначил въпросния ГС, защото не е избиран с гласуване, в който участват не граждански организации, а физически лица и който изведнъж се оказа, че решава вместо 7 партии. Щяхме да се борим със „задкулисието“, а изведнъж вместо нас – 7-те на сцената, волята на РБ се формира зад кулисите от граждански съвет, за който не знаем КОЙ го е назначил и КОЙ формира волята му.
2. РБ отива на преговори с ГЕРБ, излъчвайки 4-ма преговарящи – излъчени не от коалиция РБ, а от някакъв политически съюз, наречен също РБ, съставен от 5 партии и въпросния Граждански съвет. Единият преговарящ е Корман Исмаилов, който казва, ако Патриотичният фронт влезе в управлението – те – НПСД, излизат от РБ. Вчера ГЕРБ казва – добре, да направим правителство без ПФ, както иска НПСД, но РБ в трети формат – парламентарна група, се събира и казва НЕ – искаме ПФ в правителството.

Filed under: Дупница,Рила |

248-01-15 PEICHEVA май е в ляво copy

Рилчанинът Васил Методиев отива за 4 г. в затвора за жесток побой над съгражданин. Състав на Районния съд в Дупница с председател Светла Пейчева призна за виновен подсъдимия Васил Методиев в това, че на 27 декември 2012 г., около 18,30 часа в Рила на ул. „Медник” е причинил тежка телесна повреда на Георги П. Л. Заради жестокия кьотек пострадалият е загубил слезката си. Васил е удрял жертвата си с дървен крак от маса, ритници и юмруци в коремната област. Осъден е на лишаване от свобода за четири години, което намалява с една трета, т.е. изправеният на подсъдимата скамейка следва да изтърпи наказанието за срок от две години и осем месеца. Съдът определи наказанието да бъде изтърпяно в затворническо общежитие от открит тип при първоначален общ режим на наказанието и зачете времето от 29 декември 2012 г. до 16 януари 2013 г., през което Васил е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража”. Веществените доказателства по делото – светлосива горна спортна дреха, сиво долнище от анцуг, светлосив суичър с качулка, чифт черни спортни обувки и др., следва да бъдат унищожени по съответния ред след влизане на присъдата в сила, гласи съдебното решение. Пратеният зад решетките ще трябва да заплати 63.04 лв.разноски по делото и 1950.60 лв.за изготвяне на експертизи. Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Кюстендилския окръжен съд. Васил е от ромски произход, стар познайник на полицията с криминалните си деяния в Рилското корито, но досега не е осъждан. Безработен е, като периодично се хващал на работа на строителни обекти. Неотдавна изчезнал от Рила.

Снимката: Светла Пейчева

 

 

Фатална грешка: 85-годишен от ...Съдебна гилотина: Бившият кожу...Над 100 работници на „Напоител...Срещу 3000 лв. столична фирма ...Община Дупница спешно настани ...


Filed under: Дупница |

248-02-10 copy

42-годишен мъж от с. Бистрица е задържан във вторник в РУ – Дупница, за притежание на боеприпаси, съобщиха от полицията. При извършената проверка в дома на Иван Георгиев в селото са открити 5 патрона от различен калибър и ел. капсулдетонатор. Георгиев е брат на секретарката на кмета на Бистрица Иван Бански – Мариана Антова. Провинилият се работи в БДЖ, преди години е бил миньор.

„Учудвам се от случилото се, защото Иван е много скромно и тихо момче, даже е затворен. Това са някакви детски истории, но си е докарал беля на главата. Иван навремето е бил миньор и явно оттам са тези боеприпаси. Той не ги е крил. Стояли са дълго време на шкаф в кухнята в дома им”, каза кметът Бански. Срещу 42-годишния бистричанин е започнато досъдебно производство в РУ-Дупница. Вчера Георгиев е бил пуснат от ареста.

 

Снимката: Кметът Васил Бански

 

Дупнишки ГЕРБ младежи посадиха...Полицията още търси избягалия ...По заповед на кмета Чимев общи...В Дупница ще глобяват до 250 л...Съдия Светла Пейчева прати в з...


Filed under: Дупница |

ОбС шефката Борислава пък се е метнала на баща си, бившия началник на полицията Борислав Динев, артистична е като него, той свири на китара и пее по купони, коментират дупничани

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Дъщерята на уважавания дупнишки учител по английски Ивайло Славов – Лили изглежда ангелски невинна, но не се притеснява да покаже съвсем малко плът. Особено ако това е за социалната мрежа. Лили Славова преди броени дни седна на стола на Методи Чимев и кметува за един ден по време на кампанията „Дни на отворените врати в общината”.Председателка на Общинския съвет пък стана дъщерята на бившия полицейски шеф Борислав Динев – Борислава. Двете се изкиприха на важните постове и изохкаха театрално: „Тежка е короната на царя, а на кмета и на ОбС шефа – още по-тежка”, коментираха дупничани, които присъстваха на церемонията по предаването на длъжностите в залата на общината и наблюдаваха реакциите на двете госпожици.

235-01-01 310310478_n

Борислава Динева си пада актриса, участва в постановки на актьора от дупнишкия театър Иван Иванов, ходи по стъпките на баща си, който е много артистичен, особено в компании – дрънка на китара, пее песни. „На него се е метнала”, категорични са познати на Диневи.

235-01-01 93952725489_n

Дупничани обаче звъняха в редакцията с въпроса кое е момичето, на което градоночалникът Чимев сдаде властта. Лили е дванадесетокласничка в СОУ „Св. Паисий Хилендарски”. За момента тя се колебае между специалностите „Право”, „Международни отношения” или „Политология”, за да продължи обучението си.

235-01-01 Лили 3812589332_n

Иначе в социалната мрежа тя позира гола до раменете и излъчва невероятна еротична интелигентност, категорични са дупничани, които са я видели. Те обаче я възприемат за нещо много повече от красиво лице и тяло. Умното момиче на Славов отдавна е осъзнало, че няма нищо вечно на този свят, особено красотата. Затова залага здраво на науката. Тя е пълна отличничка. Има таланта на истинска актриса, обича да казва: „Това е моята болест – да мечтая”.

235-01-01 Лили -

Лили печели у нас и в Русия първи места в рецитаторски конкурси, организирани от различни информационни центрове в Русия и България. Славова обира наградите почти всяка година и е побеждавала дори повече от 100-150 участници. Лили владее перфектно руски и английски. Тя винаги признава, че заслугата за нейните успехи е на баща й, защото с него всеки ден през учебната година учи у дома.

236-01-2 236-01--1

„По 30 часа руски и английски език в училище не са достатъчни”, категоричен е строгият татко. Лили е момиче, което чете западноевропейска, руска и българска литература. Има висока култура и знания. Любимият й автор е Марк Твен, мото й е негова мисъл: ”Пазете се от хора, които се опитват да омаловажават вашите стремежи, незначителните хора винаги правят това.

235-01-01 Лили

Истински великите са тези, които ще ви накарат да чувствате, че и вие също можете да станете велики”.

Снимките:

1 Методи Чимев, Лили Славова и Борислава Динева

3 Лили Славова с Богомил Костов, Борислава Ангарева и Данина Дракова

Подробности в печатното издание

Кметът Чимев изпрати баници и ...Над 100 работници на „Напоител...Съдия Алексиева прати в затвор...Дупнишките рокери от „Нераздел...Гардът на еротичен бар в Слънч...


Filed under: Бобов дол,Дупница,Кюстендил |

Домакинът Лазар Македонски застави Георги Блатски от групата на Пламен Галев, Георги Юсев, Кристиян Петров, Атанас Ижбеков и др. да свидетелстват, че нямам болки, вкараха в схемата и д-р Кралев от Лефтеровата болница

Началникът Стателов ми отказва отпуск, за да се лекувам при неврохирург, остават ми 10 дни до края на присъдата да ме изкарат оттук с краката напред!

246-01-01 Мариян  copy

Ежедневни претърсвания тресат затворническото общежитие към бобовдолския затвор в Самораново. Положението е страшно, без особена причина наказват затворници, заподозрени като свидетели по досъдебните производства, стартирали срещу затворническите шефове Александър Апостолов и Георги Стателов. Други ги заставят да стават лъжесвидетели. Това заявиха в редакцията на в. „Вяра” през уикенда десетки затворници. „Бяхме заставени да даваме лъжливи показания срещу Мариян Асенов от Перник, когото искаха да вкарат в карцера. На него му остават само още две седмици затвор, но гневът на началниците срещу него кипи, защото са го заподозрели, че изнася информация от общежитието за в. „Вяра” и останалите медии за безобразията, злоупотребите с хранителни продукти, строителни материали и пари по проекти.

246-01-81 copy

Веднага се опитахме да се свържем с роднини на Мариян и посредством общи приятели в деня на свиждането успяхме да получим следното писмо от него. Ето какво разказва той: „Стателов предвидливо излезе в отпуск и се направи на умряла лисица, а всъщност атаката над мен идва от него, той търси удобен случай, за да ме съсипе. Подложен съм на жесток психически терор, а сега се подиграва и със здравето ми. Целта им е да не изляза жив и здрав оттук. Дойдоха на проверка в стаята ми, извадих телефон и им го дадох, без да го крия.

240-01-daniela gurova copy

Този телефон не работи, той няма батерия. През последната година тук, в затвора, развих дискова херния, но от няколко месеца преодолях в известна степен болките в кръста. Домакинът Лазар Македонски на затвора в Самораново, който в момента замества началника Стателов, си е позволил да извика няколко момчета и се е опитал да ги застави да свидетелстват, че нямам проблеми с кръста, че не ме боли, за да може да ме вкара в карцера.

Filed under: Бобов дол,Дупница,Кюстендил |

Домакинът Лазар Македонски застави Георги Блатски от групата на Пламен Галев, Георги Юсев, Кристиян Петров, Атанас Ижбеков и др. да свидетелстват, че нямам болки, вкараха в схемата и д-р Кралев от Лефтеровата болница

Началникът Стателов ми отказва отпуск, за да се лекувам при неврохирург, остават ми 10 дни до края на присъдата да ме изкарат оттук с краката напред!

246-01-01 Мариян  copy

Ежедневни претърсвания тресат затворническото общежитие към бобовдолския затвор в Самораново. Положението е страшно, без особена причина наказват затворници, заподозрени като свидетели по досъдебните производства, стартирали срещу затворническите шефове Александър Апостолов и Георги Стателов. Други ги заставят да стават лъжесвидетели. Това заявиха в редакцията на в. „Вяра” през уикенда десетки затворници. „Бяхме заставени да даваме лъжливи показания срещу Мариян Асенов от Перник, когото искаха да вкарат в карцера. На него му остават само още две седмици затвор, но гневът на началниците срещу него кипи, защото са го заподозрели, че изнася информация от общежитието за в. „Вяра” и останалите медии за безобразията, злоупотребите с хранителни продукти, строителни материали и пари по проекти.

246-01-81 copy

Веднага се опитахме да се свържем с роднини на Мариян и посредством общи приятели в деня на свиждането успяхме да получим следното писмо от него. Ето какво разказва той: „Стателов предвидливо излезе в отпуск и се направи на умряла лисица, а всъщност атаката над мен идва от него, той търси удобен случай, за да ме съсипе. Подложен съм на жесток психически терор, а сега се подиграва и със здравето ми. Целта им е да не изляза жив и здрав оттук. Дойдоха на проверка в стаята ми, извадих телефон и им го дадох, без да го крия.

240-01-daniela gurova copy

Този телефон не работи, той няма батерия. През последната година тук, в затвора, развих дискова херния, но от няколко месеца преодолях в известна степен болките в кръста. Домакинът Лазар Македонски на затвора в Самораново, който в момента замества началника Стателов, си е позволил да извика няколко момчета и се е опитал да ги застави да свидетелстват, че нямам проблеми с кръста, че не ме боли, за да може да ме вкара в карцера.