Filed under: Дупница,Кюстендил |

Кумовете Павлина и Георги Костадинови дойдоха от Италия за сватбата, подариха скъпи прибори за хранене на младоженците

207-01-02 8743_1497712774_o

Републиканският планински шампион в клас Х2 за 2009 г. Кирил Величков, който е един от основателите на „Осогово рейсинг тим” в Кюстендил, каза „да” на любимата си жена Михаела Бориславова пред 180 свидетели.

207-01-02 742_1359343446_n 207-01-02 5410_754614074_n

Михаела работи във фирма за електроника, а Кирил – в автосервиз. Двамата се срещнали преди 10 години на рожден ден на техен приятел и се влюбили безумно. Венчавката се състоя в храма „Св. Богородица” в Кюстендил. На младоженците кумуваха Павлина и Георги Костадинови, които живеят и работят в слънчева Италия. Синът на кумовете – малкият Георги, племенницата на булката – 5-годишната Адрияна Разсийска, и 7-годишната Сияна Крумова са малките шафери, които бяха постоянно около красивата Михаела. След венчавката младото семейство и гостите продължиха веселието в един от големите ресторанти в града.

207-01-02_1476737068_o

Овчарска салата, сухи мезета, мешана скара, марков алкохол и разкошна 3-етажна сватбена торта бе част от менюто, което хапнаха гостите. Сред тях бяха планинските шампиони Венцислав Айдарски, Христо Анев и Васил Тодоров. Най-щастливи се оказаха Цветанка и Светослав Евтимови, които са родители на булката, както и работещата в полицията в Кюстендил Фиданка и Стойне Величкови – родителите на младоженеца. И двете семейства отрупаха младоженците с много подаръци. Кумовете Павлина и Георги Костадинови подариха скъпи прибори за хранене и пари. „Букетът ми беше троен и го хванаха три млади дами – Катерина, студентката Даниела и работещата във фризьорски салон в Дупница Виолета”, каза Михаела Величкова. Собственикът на автокъща в село Яхиново Николай Ламбев е хванал жартиера на булката. ”Любовта е най-прекрасното нещо на света. Тя не може да се опише с думи, а трябва да се изживее”, допълни развълнувана Михаела. Младото семейство ще прекара медения си месец в съседна Гърция с приятели за няколко дни.

Цели семейства се изнесоха в О...Кюстендилският съдия Ваня Бого...Бившият полицейски шеф Стойчо ...Зам.-кметът на Дупница Красими...Губернаторът Каракашки, кметът...


Галерия
Приблизително 5 тона отпадъци са били събрани от доброволци в околностите на хижите Скакавица и Отовица в периода между 28 август – 04 септември. За това съобщават организаторите от "За Земята " като равносметка от приключилото седемнадесето по ред почистване на трудно-достъпни планински територии.

Тази година почистването се проведе на териториятя на Национален парк Рила.

"Почистването не е единствено акт на сваляне на дълбоко скрити или отлежали отпадъци от планинските била. То е акт на осъзнаване на отпечатъка, който имаме върху природната среда. Боклукът не се губи, когато го пуснем в кошчето за смет," казва Филка Секулова от "За Земята". Споделя още, че посланието на акцията им от "Боклукът в раницата", както беше досега, трябва вероятно да се промени на "Без Боклук, Без Джип и Без АТВ в Рила", защото срещите на доброволците с незаконно преминали границата на парка джипове и АТВ-та са били обезпокояващо чести.


За първа година доброволците са сортирали отпадъка и са го изпратили с коне надолу в равнините, за рециклиране. Изровени са били значителни залежи от пластмаси, бутилки, обувки и всякакъв вид табелки и метални принадлежности, затрупвани под масите пръст.

"И тази година продължаваме да откриваме и елиминираме стари сметища в планината, които очакваме да не изникнат отново", разказва Кристиян Найденов от "За Земята".


Над 100 души от цялата страна са се включили в акцията през 2014 г. Съществена подкрепа и съдействие са оказали и дирекцията на Национален парк Рила, хижа Скакавица и Община Дупница.

В рамките на инициативата доброволците са провели среща с директора на "НП Рила", на която са били обсъдени и други проблеми на парка. Дискусията се е фокусирала върху свръхнатоварването на циркуса "Седемте рилски езера", в резултат от построяването на лифт х. Пионерска – х. Рилски езера. Участниците в акцията настояват за драстично намаляване на капацитета на лифта, чието функциониране, заедно с джиповете, представляват заплаха за крехката екосистема на циркуса.


Filed under: Бобов дол,Дупница,Кюстендил |

Бащината фирма на заключения за педофилия Чичо Тони лепи плочки пред бара, стопанисван от затворника

Престъпни босове от бобовдолския затвор дърпат конците на ромите от квартал „Изток” – Кюстендил в полза на червените, твърдят затворници, зад решетките бил тарторът Славчо Игов

 Сред похватите в затвора за вербуване на гласове в полза на БСП са получаване на телефон, на отпуска, предсрочно освобождаване, назначаване на работа и други благини

207-01-81-daniela gurova copy

Шефката на прокуратурата в Дупница Даниела Гюрова стартира две досъдебни производства срещу шефовете на бобовдолския затвор. Проверката е насочена срещу директора на затвора Александър Апостолов и шефа на саморановското общежитие Георги Стателов по публикации на вестник „Вяра” за купуване на гласове от БСП чрез лидери от престъпния свят в затвора. Проверката обхваща и сигнали, свързани със средства от Министерството на правосъдието и европрограми за ремонтни дейности в затвора, които на книга са осъществени, но де факто не. Любопитна подробност е, че след публикациите на вестник „Вяра” в затвора кипят усилени ремонтни дейности.

207-01-81-aleksandar apostolov 260-01-08  P1140754 copy

Прокуратурата се интересува и от факта защо шефовете на затвора са си превишили правата и са възпрепятствали журналист на вестник „Вяра” в законоустановения ден за свиждане да се срещне със затворници и защо екипът на вестника е възпрепятстван да упражнява правото си да информира обществото. Въпросът е кой може да стига до местата за запрещение, след като журналистите са възпрепятствани. Обществеността от Югозапада и най-вече дупничани очакват производството срещу ръководството на затвора да приключи в срокове. Проблемът е общественозначим още повече в месеца на предизборната кампания.

Прокуратурата се самосезира от публикации на вестник „Вяра”. Ето какво информирахме:

207-01-14

 

 С престъпни схеми и подземни босове БСП в Кюстендил вербува избиратели в затвора: Затворници от Бобов дол: Началникът Апостолов посреща всеки месец областния Иван Каракашки и Мая Манолова като крезове с пържоли, готви им сводникът от Петрич Атанас Костадинов, който върти търговията в зандана

Чрез Гольовеца Славчо Игов БСП спечели гласовете на цял ромски квартал в Кюстендил на парламентарните избори, вкараха Манолова в парламента

Началникът на саморановското общежитие Стателов се върна от отпуска бесен, претърсва килии, пипна протежето си Георги Юсев от Благоевград с незаконен джиесем, не го наказва, останалите сме в карцера 14 дни 

Носят се слухове, че Юсев си е платил 5 бона за длъжността разпределител за храна, затова законът не го лови, твърдят осъдените

207-1 Славчо Игов- Ице Гольовеца copy

Наркодилър №1 на Петрич Атанас Костадинов, който лежи и за сводничество, е личен готвач на затворническия шериф Александър Апостолов.

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Още едно ценно дарение получи краеведът – изследовател на Дупнишка околия, гл. ас. Иван Хаджийски. На 7 септември той прие от братята близнаци Асен и Ясен Димитрови Васеви, синове на един от най-видните дупнишки просветни дейци Димитър Васев, нови 4 тетрадки, свързани с живота и делото на Невена Коканова. Тетрадките представляват своего рода дневници, водени от нейния дядо Анани Константинов Коканов, един истински възрожденски деец, роден през 1872 г. в с. Муси бей (Гълъбник), Радомирско, завършил Педагогическото училище в гр. Кюстендил, преподавал в няколко дупнишки училища и в Яхиново, умира през 1939 г. Това е второ дарение на Асен и Ясен Васеви, след като през м. юли 2013 г. те му дариха документи, съхранявани от техния баща.

Анани Коканов дълги години е читалищен деец към читалището в гр. Дупница, библиотекар и около 20 години грижливо е водил архива. Тези негови ръкописи дават допълнителна светлина за обществено-политическия живот в гр. Дупница за периода 1905-1907 г. и 1934 г. Това са изключително ценни архивни документи, те са документ на времето, придружени са с много съобщения за обществено-политически мероприятия, за мероприятия на дупнишкото околийско учителско дружество „Христаки Павлович, провеждани през първата половина на ХХ век в гр. Дупница”, подчертава Иван Хаджийски.

Асен и Ясен Васеви са изключителни специалисти, в момента работят в Министерството на финансите. Техният баща Димитър Васев е дългогодишен директор на училището в с. Голям Върбовник и прогимназиален учител в гр. Дупница. През 1968 г. той е закупил единия етаж от къщата на Невена Коканова, а на следващата година и другия етаж. „Когато разчиствал и подреждал къщата, намерил тези документи, пазил ги дълги години и като изтъкнат краевед изследовател той ми ги подари с надеждата, че най-добре аз ще ги съхранявам и ползвам в моята научноизследователска дейност”, посочи още гл. ас. Хаджийски.

„След като ползвам тези документи, след няколко години ще ги предам на съхранение в ДА – гр. Кюстендил, за да могат да бъдат ползвани и от други хора. В знак на обич и признателност към Димитър Асенов Васев и неговите синове им подарих 12-ата си книга „Антиболшевишката съпротива в Дупнишка околия през 1945-1958 г. Това е моят дар и скромна отплата за родолюбивата дейност на техния баща, който с дълга, с убеждението на истински народен учител от възрожденски тип е съхранил документите”, каза още краеведът.

 

Снимки:

Гл. ас. Иван Хаджийски дарява последната си книга на братята Асен и Ясен Васеви пред паметника на възрожденеца Христаки Павлович в Дупница.

Смях! Видео, което представя п...На сесията днес по предложение...С благословията на лидера Цвет... След публикация на вестник „В...Баща на дупнишки пастор паркир...


Filed under: Дупница |

208-02-90-2

Дупничанинът Росен Янчев екзалтира журито и публиката в риалити шоуто за певци X Factor. Той получи „да” и премина успешно първия кръг. ЮЗУ студентът в специалност „Музикален татър” впечатли не само с глас, но и с откровения.

„На сцената на X Factor се явявам, защото имам надеждата, че няма да бъда дискриминиран за това, че съм пълен и имам различно телосложение”, заяви Росен и накара певицата Мария Илиева буквално да изпадне в недоумние. Дупничанинът обясни, че излишните килограми често му създавали проблеми с възприемането от околните. „Бил съм дискриминиран в училище заради наднорменото тегло, бил съм тормозен, обиждан, нагрубяван. В други формати също, в конкурси ми се е случвало”, каза Росен и след това запя с прекрасен и дълбок глас, а публиката му стана на крака.

Росен едва смогна да отговори на всички поздравления, които го заляха. „Браво бе, момче. Стискам ти палци! Супер си, смачкай ги. Пя супер и ми показа, че не трябва да спирам да сбъдвам мечтите си заради външността. Заслужаваш да бъдеш финалист!

Факт е, че публиката те прие не с очите, а с ушите си! Само хората, които нямат друго освен външност, съдят по нея!”, бяха само част от суперлативите за Росен Янчев.

 

Само 38 дупничани регистрираха...Бившият кмет на Дупница Пламен...Откриха товарен мерцедес на Е-... Босът на „Реал” (Мадрид) Флор...Борислав Тасков и Първан Данго...


Filed under: Дупница |

 Зам.-кметът Олга Китанова: 126 000 лв., предвидени за учебници, са блокирани в сметките ни в КТБ  

208-02-Олга Китанова photo_verybig_808444 copy

Заради блокираните си сметки в КТБ община Дупница поиска от Министерството на финансите безлихвен заем от 450 000 лева. Парите ще се използват за разходи, свързани с образованието и стартиращата учебна година.

„За тази опция за финансиране бяхме информирани от сдружението на общините и веднага реагирахме. Една от причините е, че по сметка в КТБ са ни блокирани 126 000 лева, които са за учебници за новата учебна година, като средствата бяха получени, преди да възникне ситуацията с банката. И останала сума е предимно за сферата на образованието, като парите са нужни на училищата за нормалното стартиране на учебната годината и малка част касае разплащане по европроекти“, обясни зам.-кметът по икономическите въпроси Олга Китанова.

Снимката: Олга Китанова.

 

 

 

Кметът Методи Чимев обяви: „Ри...Пенсионери от дупнишкото село ...Дупнишкият бизнесмен Борис Анд...В обновена зала ОбС съветницит...Ремонтират пътя Сапарева баня-...


Filed under: Актуално от днес,Бобов дол,Дупница,Кюстендил |

Николай Бареков: Държавата се държи като мащеха със 100% български предприятия като ТЕЦ „Бобов дол” и харантути  чужденци иззедници

208-07-01-P1300885 copy208-07-01-P1300900 copy

„През последните 5 г. ние сме изхарчили повече от 100 млн. лв. в най-големите предприятия в региона – ТЕЦ „Бобов дол” и мини „Бобов дол”. В момента там работят повече от 3500 работници. От началото на годината в ТЕЦ „Бобов дол” сме назначили повече от 100 работници, а в мините – над 200 души. С изграждането на втората сероочистка в ТЕЦ-а ще работят и трите блока по 210 мегавата, което означава, че там ще бъдат назначени минимум 500 души. ББЦ и ЛИДЕР ще привлекат нови инвестиции в Кюстендилска област и ще разкрият нови работни места. Държавата трябва да обърне внимание на секторите „Земеделие”, „Енергетика”,  „Туризъм”, „Високи технологии” и „Лека промишленост”, заяви Петър Петров.

208-07-01-P1300906 copy208-07-01-P1300921 copy

Според него е постижимо обещанието на ББЦ за разкриване на 1 млн. нови работни места в страната и връщането на напусналите страната. „Вярвам, че ще имаме поне един депутат от ББЦ от областта”, каза още Петър Петров. Васил Иванов отиде по-далеч и каза, че коалицията има шанс да получи две места. Припомнено бе, че изпълнява обещанието си от м. март към местното дружество на инвалидите с председател Георги Буцев и Бареков с лични средства плаща заплатата на медицинската сестра, обслужваща инвалидите. Това потвърдиха Буцев и сестрата, които бяха в залата.

208-07-01-P1300955 copy

Лидерът на „България без цензура” Николай Бареков гостува вчера на работещите в ТЕЦ „Бобов дол” и представи листата на едноименната коалиция за Кюстендилска областна среща със симпатизанти в местен ресторант в Дупница. Водач на листата е изпълнителният директор на ТЕЦ „Бобов дол“ и организационен секретар на ПП ЛИДЕР Петър Петров. Завършил е Техническия университет в София, специалност „Електрообзавеждане и електрооборудване на промишлеността и транспорта”, както и „Стопанско управление” във Великотърновския университет, магистърска степен, има 35 години стаж. Втори е председателят на Кюстендилската адвокатска колегия Васил Иванов, на трето място е административно-стопанският директор на частната болница и общински съветник в Дупница Костадин Костадинов.

Filed under: Дупница |

208-01-81-IMG_2948-300x225

Вчера се навършиха 6 месеца от убийството на 28-годишния дупничанин Николай Радев, известен с прякора Отвертката, информира под публикация на вестник „Вяра” съпругата му Милена Радева. Тя дава строга присъда на правосъдната система под публикацията на „Вяра” със заглавие: „Държавата поиска 30 бона за свободата на дупничанина Георги Иванчев, нокаутирал трима полицаи, налетели на гаджето му в Слънчев бряг”.

208-01-08_n

Ето какво пише Милена Радева: „Това е поредното извращение на съдебната система в отвратителната ни държава. За извършено публично убийство убийците Владимир, Николай и Иван Карастоянови се разхождат без проблем и безчинстват срещу гаранция от 3000 лв.! За наркотици опандизиха момче наскоро с 15 години, убийците отново са с предимство, отново са хванали разпродажба… Няма да се откажа убийците в затвора”, пише Милена, възмутена, че смъртта на мъжа й е оценена на 3000 лв.

207-01-10_o

Над 4500 души на фейсбук страницата „В памет на Ники” са се зарекли в неделя 14.09. от 14 часа да проведат шествие от паркинга на хотел „България” до Съдебната палата в столицата. „Искаме да събудим заспалата съвест на българската Темида”, каза Милена Радева.

Протестът е под мотото: „Заедно в борбата за справедливост” и се провежда в памет на трима убити – Николай Радев, Димитър Карталски и Емил Ботев. Тримата са загинали по нелеп начин и сега близките им искат справедливост за погубените животи.

Снимките:

1 Милена Радева

2 Николай Радев-Отвертката

3 Георги Иванчев

Дупничани на бунт заради прете...Дупнишкият съд потвърди санкци...Съдът на Евросъюза решава диск...Дупнишкият ансамбъл "Рила...Прокуратурата удължи с 2 месец...


Filed under: Бобов дол,Дупница |

От ЧЕЗ реагираха светкавично миналата година, бутнаха металната ограда и разчистиха покрива, но Илчев отново влезе във владение, събираме подписка

208-01-81-DSC00415 copy

Инженерът от ТЕЦ ”Бобов дол” Георги Илчев превърна квартален трафопост в истинска бомба, очакваме мощен взрив да разтърси квартала. Страхуваме се за живота си. Всеки момент трафопостът може да гръмне. Жителите на квартала сме в страшен смут. Трафопостът е в техническа неизправност, разрушена е изолацията от енергетик на ТЕЦ ”Бобов дол”, бръмчи силно и може да произведе силен взрив. Това заяви в редакцията на вестник „Вяра” Христина Коцева, която живее блок №1 в жк ”Възход” до самия трафопост. Пресен е случаят с експлозията на трафопоста на пазара в Бургас. Въпреки сигналите ми до община Дупница седем години никой не обръща внимание. Може би моите думи им изглеждат пресилени, но какво ще кажат, ако на съвестта им падне мощна експлозия, която може да вземе и жертви.

208-01-81-DSC00418 copy

Може да пламне целият блок №1 в жк ”Възход”, алармира Христина Коцева от същия блок. Хората събират подписка, разчитат шефът на прокуратурата в Дупница Даниела Гюрова да разпореди проверка и да предотврати инцидента. Ето какво разказа още Коцева: ”Илчев е премахнал изолацията на покрива на трафопоста и го е превърнал в тераса с градина. Успял е да изгради пътека от апартамента си до покрива на трафопоста, така че е обособил собствен двор. Върху него си цепи дърва, с електрическа резачка бръмчи от 14 до 16 часа. Пие си ракията вечер върху трафопоста. Вечеря със семейството си. Пуснал е даже и лозница. Трафопостът бръмчи като трактор и е мощен магнит за светкавици и мълнии по време на буря. Трафопостът захранва целия квартал и гарата.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Над 15 семейства живеем на страх, че всеки момент можем да изгорим. Настояваме прокуратурата да се самосезира и да предотврати огнен ад в Дупница. Около трафопоста има още 6-7 блока, които може да пламнат като факли. Трафопостът е разположен на самата жп гара. Семейство Илчеви застрашава живота на хиляди хора. Аз живея в същия вход, те са на втория етаж, аз съм на третия. Семейство Илчеви махнаха настилката, която е предпазна, и си сложиха метален парапет. Посадиха лозница и от 4-5 години са се настанили като в двор на покрива на трафопоста. Направиха си покрива на трафопоста на висяща градина и си въобразяват, че са построили висящите градини на Новуходоносор за Семирамида. Спомняме си какво се случи в Бургас с трафопоста. Въпросът е: ами ако гръмне в Дупница? След като Илчев махна изолацията, цялата вода от снеговете отива директно върху сърцето на трафопоста. Ами ако покривът е пропукан? Написах жалба до кмета Методи Чимев, писах и до ръководството на ЧЕЗ. В жалбата написах, че върху трафопоста е направена незаконна тераса. От ЧЕЗ ми отговориха, че ще видят нещата как стоят.  След това отидох пак в общината и тогава кметът Методи Чимев, след втората ми жалба, даде заповед металният парапет да се премахне. Дори дойде група и го свалиха, но в началото на тази година Илчев пак си го монтира наново. Кой ни гарантира нашата безопасност?

Явно със случая трябва да се запознае лично ръководството на ЧЕЗ в столицата. Сигурни сме, че те ще вземат мерки.

Снимките:

1 Христина Коцева

2 Сигналите до община Дупница на които седем години никой не обръща внимание.

3 Около трафопоста има още 6-7 блока, които може да пламнат като факли.

Директорка и даскал се хванаха...Търговци от промишления пазар ...951 бебета са родени в област ... Гардът на Братя Галеви - Янко...Дъщерята на Силвана Ханджийска...


Filed under: Дупница,Кюстендил |

Сред придобивките и автомеханична стълба за спасяване на хора във високи сгради, старата стълба и една от пожарните заминават за Дупница

Digimax A50 / KENOX Q2 Digimax A50 / KENOX Q2

 

Архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия отец Генади Генадиев освети пет нови специализирани автомобила,които ще ползват от РСПБЗН-Кюстендил.Новата техника ще замести старите 30-годишни автомобили в автопарка на кюстендилските пожарникари.
Водосветът бе извършен в присъствието на целия личен състав на РСПБЗН-Кюстендил. Автомобилите са осигурени със средства по ОП „Околна среда“,като част от финансирането идва и по проект за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Македония.Началникът на РСПБЗН Йордан Митков благодари на колегите си за всеотдайния труд и на техните семейства за съпричастността към работата им.Той им пожела здраве и с настроение да почетат професионалния си празник.
С новата специализирана техника служителите на РСПБЗН ще обслужват пожари и произшествия в общините Кюстендил, Невестино и Трекляно.

„Ползата от тях е огромна, старата техника вече е на над 30 години и крайно амортизирана. Новите автомобили са 4 – лек за гасене на горски и полски пожари, среден тип за градски условия и автомобил тежък тип, който е за службата в Дупница. Автомеханичната стълба смятаме за най-голяма придобивка, тъй като е безценна при спасяването на хора във високи сгради, старата стълба отива в Дупница. Предстои доставката на още 3 автомобила – 2 среден тип и 1 лек тип за градски условия“, заяви Наско Василев, началник „Пожарогасене и спасителна дейност“.
Личният състав на районната служба в Кюстендил е от 50 пожарникари, разпределени в две направления. Група пожарогасене, която се състои от 40 човека и 10 служители на Държавен противопожарен контрол. Освен специализираната техника служителите на пожарната са получили и нови облекла, защитни средства и пожарно-технически въоръжения.
Снимките:

1Личният състав на районната служба е от 50 пожарникари.
2 Архиерейският наместник Генади Генадиев

Кметът на Кюстендил до ЧЕЗ: З...6-ма полицаи пазиха гард на бр...Центърът на Дупница и парк „Ри...РЗС съветникът Младен Ризов: К...Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов:...


Filed under: Актуално от днес,Дупница,Кюстендил |

Водачката на листата на реформаторите: Небето ни чува, особено когато ние се вслушваме в него…

209-06-81-32078_108814532499176_140192_n copy209-06-81-13609_10152421096919737_8910315289807041142_n

Водачът на листата на реформаторите в Кюстендилска област започна предизборната си кампания от две свети места в България – Рилския манастир и Жаблянския старостилен манастир „Св. Йоан Предтеча“. С това тя защити своите дълбоки убеждения, че без намесата на Божия дух всяко дело е обречено на провал. Запалвайки свещица, тя помоли Бог да й помогне делото й в името на България да завърши с успех.

Ето какво написа в профила си, вдъхновена от божиите гледки в двата манастира:

209-06-81-10259981_772302506114196_5758312752649179186_n209-06-81-32078_108814532499176_140192_n

Небето също слезе над храма с дъжд величествени върхове, надничащи над памуци от мъгли, гобленарска зеленина и сияещи мокри от дъжда борове, храмът Господен е бил там и още е, бил е преди съграждането на манастира и още е там въпреки нас. А манастирът като българска мартеница, кацнала на дърво, ни чака там, за да ни приюти в молитва към небесния застъпник на България – св. Иван Рилски. Добре е да пристъпваме към всичко кротко и вглъбено и с вяра, че небето ни чува, особено когато ние се вслушваме в него. Затова днес отидох в тази обител и започнах оттам едно пътуване, което никак не се отнася за мен и което на пръв поглед не изглежда никак духовно, но без Духа и Божията помощ е безсмислено и невъзможно. Започнах оттук да обикалям района на Кюстендил, който вече е моят район и моя отговорност и грижа. Дано успея нещо да направя и пътуването да завърши с успех за всички! — чувствам се чудесно.

209-06-81-10626719_854209057923540_1190391232688386148_n209-06-81-10675806_855333197811126_2166076490432371597_n

Днес посетих манастира и споделих за малко с вярващите християни честването на храмовия празник. Има слънчева светлина, която прави зеленото на тревата по-ярко, синьото на водата по-синьо, а небето сияещо. Камбанен звън, свещен извор, стар манастир високо в планината, църковен хор пееше най-затрогващото църковно песнопение, поне за мен – харесвам много мелодията, а думите: „Отьчє нашь, ижє ѥси на нєбєсѣхъ,
да свѧтитъ сѧ имѧ Твоѥ,
да придєтъ цѣсарьствиѥ Твоѥ,
да бѫдєтъ волıа Твоıа
ıако на нєбєси, и на зємли.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов държа кратка реч за строителните постижения на управлението на ГЕРБ при откриването на новата спортна зала в Сливница. Той обеща да построи зала и в Дупница. Сега
волейболният отбор "Марек Юнион Ивкони" от Дупница ще играе домакинските си мачове от първенството в Сливница.

Борисов обяви, че когато е станал кмет на София, в столицата не е имало нито една спортна зала. "Сега тази е може би двайсетата зала, която сме направили по време на нашето управление. Това е най-добрата грижа за младите хора."

Той похвали кмета на Сливница Васко Стоилков за усилията, които полага за града. "Кметове има три вида - едните работливи, едните мързеливи, едните крадливи. Тук сме случили на работлив кмет, затова нещата се виждат." Стоилков е кмет, издигнат от ГЕРБ. Обръщайки се към него, Борисов заяви, че комунистите по време на социалистическия режим са обещали да построят спортна зала в Сливница и не са го изпълнили, а ГЕРБ я е направила за една година.

Говорейки за построеното при неговото управление, той отново посочи магистралите и софийското метро. "За 3 години и половина сме направили 43 км метро, по времето на социализма - 4 км. Това е ГЕРБ, затова ги е страх от нас, защото нашето се вижда. Другите са много умни, много сложни, а ние можем да показваме направеното."

По-рано днес той присъства на церемонията, на която пред медиите бяха показани 20 от общо 126-те нови нисковъглеродни автобуса за градския транспорт в София.