Filed under: Актуално от днес,Дупница |

Жената продава грозде и домати от 9 години, отсече: Нямам печалба, едва си покривам разходите

241-07-01. 005 copy

„Партиите трябва да се обединят, за да се оправи България. БСП, ГЕРБ, ДПСняма какво да делят. Трябва да работят заедно за благото на страната и народа. А този Бат Сали да се маха”, споделя своята рецепта, за да тръгне страната напред Николина Ангелова, която продава грозде, домати, кромид лук и праз на пазара в Дупница. Близо 33 години дамата е работила в обувния завод в града. „От 2005 г. съм на пазара и продавам собствено производство плодове и зеленчуци. С приходите от продажбата на стоката покриваме само разходите. За печалба не може да се говори”, сподели Николина. Тя има три деца, които работят в града.

”Дупничани предпочитат да пазаруват готови туршии и компоти от големите вериги магазини. Но въпреки това аз ще кажа една моя рецепта за вкусна туршия. За нея са необходими люти чушки шипка 2 кг, корнишони 2 кг, моркови 1 кг, 1 връзка магданоз и една връзка копър.Към продуктите се добавят 7 супени лъжици захар, 2 чаши олио, 2 чаши ябълков оцет. Всичко това се оставя да престои 24 часа. Може да се консумира веднага”, разказа леля Николина.

 

Снимката: Николина Ангелова продава на пазара в Дупница плодове и зеленчуци

400 ловни птици пуснаха авджии...Отново тапа на ГКПП-Калотина з...Мая Манолова: „Атака” не подкр...Президентът пред посланици: Ро...Късметлийска монета преследва ...


Filed under: Актуално от днес,Дупница |

 Ръководителката на вокалната група Таня Камбурова грабна специална грамота

241-06-01 051_o

Вокална формация „АртПоп” с ръководитл Таня Камбурова представи Дупница на межднародния фестивал „Златни ябълки” в Кюстендил след 12-годишна пауза. Групата записа много успешно участие и се прибра в Дупница с много награди. Таня Камбурова спечели грамота за помощта при провеждането на ”Златни ябълки”. Нейните възпитаници също бяха възнаградени.

241-06-01 133_o

Синът на съдия-изпълнител Венелина Начева и на учителя по музика Александър Попов – Димитър Попов, спечели грамота и плакет. Синът на старши специалиста от община Дупница Марин Михалков – Мартин, спечели награда на ДЮФИШ „Звънче“  с ръководители сем. Казалиеви. Специални награди получиха още Петър Тодоров и Миа Червенкова. Дъщерята на дупнишкия лекар д-р Борислав Кралев – Екатерина, също се изяви на сцената с „АртПоп”.

241-06-01 060_o

„Не можахме да присъстваме на галаконцерта, тъй като вечерта Мартин и Петър участваха в 5-ото издание на Мъжкия хоров фестивал в града ни”, уточни ръководителката на малките таланти Таня Камбурова. Вокалният педагог Бинка Георгиева, композиторът, директор на музикалния фестивал „Отворени сърца” Рифат Рамович от Сърбия, Бобан Йосифовски от Македония – директор на най-стария детски международен македонски фестивал „Златно славейче“ в Скопие, и композиторът Адем Имери от Албания, който е продуцент и директор на международния конкурс Ylberi (Rainbow), е председател на авторитетното жури.

Снимките:

1 Димитър Попов

2 Мартин Михайлов

3 Екатерина Кралева

Хората на Волен вдигнаха на ур...Станишев: Вотът на недоверие к...Присъда на съдия Светла Пейчев...Община Дупница иска от МФ безл...Среднощно действие по тревога ...


Filed under: Дупница,Кюстендил |

Стоматологът: Не познавам Цветелина Христова, не ходя по заведения, след като ни пуснаха от ареста, платихме двойно за такси от София до Дупница

241-01-83-ivan radev i milena radeva147-01-1 123

Съдия Йоланда Цекова отказа да издаде ограничителна заповед  срещу дупнишката фамилия Карастоянови по поискане от Милена Радева, вдовицата на Николай Радев-Отвертката, който почина след меле с Карастоянови. Милена отсъстваше от процеса в кюстендилския съд, но бе представлявана от адвоката си Красимир Аврамов. Тя подаде молба, с която настояваше съдът да издаде забрана на тримата от фамилия Карастоянови – Николай, Иван и бащата Владимир, да я доближават. Отсъствието на Милена бе обяснено с постоянни пътувания в Европа, тъй като е старши консултант по заетостта във фирма „Консерктер Консулшън“ в Англия. Нейната приятелка Цветелина Христова и братовчедка й от Благоевград Елена Василева дадоха показания пред съда как тя е била застрашена от Карастоянови.

Digimax A50 / KENOX Q2

„Бях с малкия ми син в заведение „Кимбо” и трябваше да изчакаме по-голямото дете от училище. Случката е от 21 март, точно когато трябваше да се изнесат девет дни от смъртата на Николай Радев. Между двете колони близо до бара видях д-р Владимир Карастоянов, който размахваше разгънато джобно ножче и чух думите му: „Ще дойде ред на всички близки на Отвертката”. Не знам на кого бяха казани. С детето ми останахме точно 10 минути, колкото да си платя сметката“, заяви Цветелина Христова.

Digimax A50 / KENOX Q2

Цветелина е приятелка с Милена от 15 години. „За този случай – убийството на сърпуга й, тя много много не иска да коментира.  На мен обаче Владимир Карастоянов, след като разбра, че съм свидетелка по това производство за издаване на ограничителна заповед, когато се разминахме с колите – ми показа среден пръст. Бяха ми пукани и гуми. Когато си е в България след тази случка, Милена изпитва страх и винаги иска някой да спи заедно с нея“, твърди още Цветелина Христова. Тя посочи, че Милена й разказвала, че като се движела с кола, Карастоянови я засичали на няколко пъти. Налице и инцидент в застрахователен офис. „Доколкото знам, е подавала и жалба в прокуратурата“, посочи още Цветелина.

Filed under: Дупница,Кюстендил,Самоков |

Кметът Петър Паунов: Очаквам ДПС да отеглят депутата си и да влязат в Народното събрание с човек по-малко

Digimax A50 / KENOX Q2

Бай Асен от Соволяно развя плакатите „Мая, ти ни лъжеш най-добре – Кюстендил” и „Местан Бат Сали ни тури, кюстендилския мир се взриви” на протеста срещу Бат Сали на площад „Велбъжд” в Кюстендил. Стотици издигнаха знамена, а от радиоуредбата прозвучаха възрожденски песни.

Digimax A50 / KENOX Q2

„Бат Сали взриви мира. Тези като него не създават мир, те го взривяват. Точно затова ДПС са цървени паразити, така ги наричам. Те са от Държавна сигурност, а Държавна сигурност са майката и бащата на Русия. Вярвам, че от тези протести ще има някакъв ефект. Не вярвам обаче протестиращите да се увеличат, тъй като ние, българите, сме страхлив народ”, категоричен е бай Асен. Според него, за да се предотврати аномалията „Бат Сали”, е необходима промяна в Конституцията. „Каква е тази паразитска Конституция, те и паразити са я измислили. Хора с акъл са си нагласили да им е добре за тях и затова е така”, негодува бай Асен. За себе си казва, че е с основно образование, а иначе е практикувал различни професии.

Digimax A50 / KENOX Q2Digimax A50 / KENOX Q2

Имал и фирми, управлявал е и ресторант. Той се надява, че ДПС ще имат някакво съзнание и ще реагират адекватно.

Кирил Павлов също бе сред протестиращите. „Щом има протест – тук сме. Лошото е другото. Тези, които са отстрани и гледат сеира. Нямат сърца да застанат тук. Народът е уплашен, защото хората могат да загубят работата си”, е мнението на Кирил.

Григор Треклянски, който на предишния протест при границата с Македония дойде с белезници за Бат Сали, сега заяви, че е недоволен от подмяната на вота на кюстендилци.

Digimax A50 / KENOX Q2Digimax A50 / KENOX Q2

„Как може осма сила в Кюстендил, каквито са ДПС, да изпревари четвърта сила. Как може, как е възможно? Отговорът е – с гласовете от Турция и затова сме тук. Протестираме срещу турското нашествие в Кюстендил.

Filed under: Благоевград,Бобов дол,Дупница,Кочериново,Кюстендил,Перник,Разлог,Сандански,Сапарева баня |

Новоизлюпената поетеса се прехласна по сръбска зелка, доведе си една в Благоевград за 2 лв.: Носи ми вкуса на детството, ако искат ГМО, нека сърбите да влизат в Европа

Бизнес дамата Ваня Благоева подари екскурзия на екипа си, „умори” екскурзиантите със сладкиши

241-01-01 IMG_0170 copy241-01-01 IMG_0175 copy241-01-01 IMG_0207 copy

Групата на туроператор №1 на Благоевград Здравка Чимева чества своя 2732-рия рожден ден. Това стана на емоционално пътешествие в сръбския град Соко баня през уикенда. Великата годишнина беше получена от рождените дати на 55-има пасажери, свикани под знамето на „Алфатур”. Основна част от групата бяха работниците и служителите от сладкарската борса на Ваня Благоева, която всяка година води 50-те души колектив на екскурзия за сплотяване. Всички бяха очаровани от качествата на сръбската кухня.

241-01-01 IMG_0159 copy241-01-01 IMG_0142 copy241-01-01 IMG_0148 copy

На специалния обяд благоевградската писателка Евгения Йорданова, бивш шеф на юндома в града и жена на годината, беше очарована от вкуса на салата от зеле. Затова групата не се изненада, когато Евгения Йорданова се появи с огромна зелка в автобуса. Оказа се, че е направила страхотна сделка на пазара в селото. Перестият зеленчук беше огромен и струваше цели 2 лв. На пазара в България подобна зелка излиза не по-малко от 5 лв. и не може да има обаче база за сравнение за качеството на двата съседски зеленчука.

241-01-01 IMG_0161 copy241-01-01 IMG_0165 copy

„За първи път от толкова много години ям такова зеле – толкова крехко, пухкаво, сочно и вкусно. Най-важното – зелето ми напомня за детството, а то беше преди 30-40 може би 50 години. Тогава, когато зелето беше зеле, ябълката – ябълка, а месото – месо. Всичко беше както трябва. На сърбите въобще не им трябва да влизат в Европейския съюз”, обобщи усещанията и спомените си сърцатата дама. „Ако искат да се хранят с ГМО, нека станат членове на съюза”, подкрепи я целият автобус.

241-01-01 IMG_0180 copy241-01-01 IMG_0191 copy241-01-01 IMG_0179 copy

Йорданова, която е известна със своята щедрост, подари последната си книга „Най-щастливият ден” на най-умните хора в автобуса, които отся чрез викторина.

Filed under: Дупница |

Дупничани питат: Защо градоначалникът привлича Апостолов за председател на конкурсна комисия срещу тлъст хонорар, при положение че има 200 чиновници на щат

По улиците коментират, че братът на един от управляващите печели в четвъртък след неразгласен търг с незнаен брой участници

БСП съветникът Георги Пехливански: Не му ли стигат на Христо Апостолов два граждански договора по 500 лв., назначение на съпругата му в „Актавис” и командировки в  Швеция по линия на „Марек” срещу 5 снимки

241-01- copy

С 10 000 лв. от Европа кметът на Дупница Методи Чимев, заместниците му Крум Милев и Красимир Георгиев, с вещото участие на пиара Христо Апостолов, дават две пресконференции, 80 тениски, 80 химикалки и още по толкова тефтери и папки. Процедурата по проекта е открита с решение на зам.-кмета Крум Милев, а конкурсът е насрочен от Чимев. Като председател на конкурсната комисия е привлечен пиарът на общината Христо Апостолов, но не като член на общинска администрация, а като външно лице с цел да получи тлъст хонорар. Процедурата за възлагане на обществената поръчка е с предмет „Избор на изпълнители за осъществяване на дейности по информация и публичност по проект за безвъзмездна финансова помощ по проект „Център за настаняване от семеен тип” – ОП „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд за безвъзмездна финансова помощ „Да не оставяме нито едно дете”. Процедурата е открита от Крум Милев на 30 юни тази година по силата на заповед на кмета Методи Чимев за провеждане на заседание на комисията. Комисията по избор на изпълнител е имала заседание по заповед на кмета на 31.07.2014. А следващото е на 23.10.2014 г. Не става ясно в кой вестник са публикувани обявите, не е ясно и кои са участниците в процедурата и какви оферти са представени. Всичко това е абсолютно секретно.

hristo apostolov 1018938

Според недобронамерени коментари по улиците на Дупница поръчката ще бъде дадена на фирма на близък до управляващите. Дупничани звъняха в редакцията и съобщиха, че фирмата е собственост на брат на един от организаторите на конкурса. Тази анонимност е не само грубо погазване на Закона за обществените поръчки, но смущаваща и морала на обществеността в Дупница.

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

Съветниците, гостите Емил Гущеров, Росен Тимчев, шефът на полицията В. Гълъбов, кметът на Крива паланка Арсенчо вдигнаха тостове с вино и хапнаха бейби кюфтенца на официалния коктейл

239-05-01 8627 copy

Краеведът – изследовател на Дупнишка околия Иван Хаджийски, беше удостоен със званието„Почетен гражданин на Дупница” на тържествената сесия по случай празника на града 19 октомври. Събитито започна под звуците на българския химн. „Този празник обединява усилията ни и ги насочва към това да работим всеотдайно за нашия град.

239-05-01 8631 copy

19 октомври е символ на Дупница, символ на неговото настояще и символ на неговото бъдеще. Ние празнуваме и най-великия светец на българската земя – свети Иван Рилски. Под неговата закрила всички ние трябва да продължим да работим за превръщането на Дупница в един още по-привлекателен дом за нас, нашите родители и най-вече нашите деца.

239-05-01 8648 copy

Благодаря на всички вас, уважаеми дами и господа общински съветници, за съвместната ни работа. Без спорове и дискусии няма как да се взема най-правилното и най-коректното решение. Но в името на всеобщата ни кауза винаги сме намирали общ език. Защото каузата „Дупница” е надпартийна, каузата „Дупница” е повече от всички нас. Каузата „Дупница” е кауза на всички дупничани. На младите хора пожелавам да съхранят своя устрем и да следват завещаното от предците ни.

239-05-01  Picture 8685 copy

Нека отдадем заслуженото и на нашите съграждани, оставили светла диря с делата си в миналото, да изживеем пълноценно настоящето и да посрещнем с нови надежди бъдещите дни на нашия град! Защото Дупница е била, е и ще бъде!”, каза в словото си кметът на Дупница инж. Методи Чимев. Сред присъстващите бяха административният секретар на ГЕРБ – област Кюстендил инж. Емил Гущеров и координаторът Росен Тимчев, а специален гост бе кметът на община Крива паланка Арсенчо Алексовски.

 

239-05-01  Picture 8686 copy

Той дари картина на кмета Чимев. Дъщерята на известния учител по английски език Ивайло Славов – Лиляна Славова, която преди 7 дни бе кмет на Дупница за един ден, прочете свое есе – „Моят роден град”.

239-05-01  Picture 8723 copy

Гл.

Filed under: Дупница,Кюстендил,Самоков |

197-08-02 mchimev

Кметовете на общините Кюстендил и Дупница поканиха председателя на ДПС Лютви Местан на среща, на която да бъде обсъден проблемът с мандатите за народни представители от 10-и многомандатен избирателен район. Петър Паунов и Методи Чимев ще разговарят с шефа на партията на 22 октомври.

65-03-81 petar_paunov-l

„Поканата към Лютви Местан е отправена и в сряда в 11 часа ще бъдем заедно с колегата Петър Паунов в очакване на срещата с лидера на ДПС. Поводът е ясен на всички, така че няма да влизам в подробности. Това, което аз лично ще настоявам, е да бъде отзован мандатът на ДПС от областта и не отстъпвам от позицията си. След срещата ще обявим и какви действия ще предприемем”, заяви дупнишкият градоначалник Чимев.

238-09-01 aleksandyr metodiev

Припомняме, че дупничани и кюстендилци са категорично против налагането на Александър Методиев за депутат от областта на ДПС,  което се получи при преразпределянето на гласовете по системата за изчисление „Хеър-Ниймайер”. Известният като Бат Сали политик от ромски произход стана депутат с вота на гласували в Турция избиратели, срещу което в Дупница и Кюстендил избухнаха протести и бе организирана подписка.

Снимките:

1 Методи Чимев

2 Петър Паунов

3 Александър Методиев

 

Даниела Годинова се развеждаВ Кюстендилското село Радловци...Ликвидаторът на ВиК в Кюстенди...Директорът на новата болница в...Председателят на организацията...


Filed under: Дупница,Сапарева баня |

240-02-02  799_n copy

Координаторът и секторен отговорник за регионалното развитие в ППГЕРБ – Росен Тимчев избухна с жестока критика към съветниците в местния парламент на Дупница. Поводът е, че ОбС отхвърли актуализацията на списъка с капиталови разходи и така се стига до ситуацията – държавна помощ в размер на 170 000 лева, да бъде изгубена.”Тези хора не мислят с главите си! Как може да товарят бюджета на града заради личното си его да се правят на велики и много знаещи. А реално имаме срещу себе си една невероятна некадърност и дребни лични сметки, да трупат политически актив. Само че това не е причина да го правят, интересите на града ни стоят над личните и партийни интереси на всеки един. Ако не е така, на тях мястото им просто е вън от тази зала! Съветници, не сте по-големи от Дупница, ще ви оценят по делата ви скоро”, изригна във фейсбук Росен Тимчев.

Снимката: Росен Тимчев с председателя на ППГЕРБ –Дупница, Ивайло Константинов на откриването на кампанията в зала „Арена Армеец” – София

Депутатът Иван Ибришимов не ис...Кобрата и Андреа със 130 дупни...Чимев назначава 39 души да чис...Прокуратурата удължи с 2 месец...Чимев черпи мъдрост на чаша ка...


Filed under: Дупница,Сапарева баня |

 За мене си оставате Станкето, изцепи се бас китаристът Иван Калфов, прокурор Ивайло Василев, Калин Гелев и инж. Костадинов 2 часа аплодираха рокаджиите

240-01-04 -3DSC00422 copy

Кметът на Дупница инж. Методи Чимев, заместникът Крум Милев и колегата му от Крива паланка Арсенчо Алексовски се кефиха на концерта на БТР на чаша ароматно кафе и натурален сок на площада в Дупница. Стотици дупничани 2 часа куфяха с рокаджиите Кирил, Славчо, Иван, Илиян и Атанас Пенев –вокал, които изпяха най-култувите си парчета.

240-01-04 DSC00378 copy

С двете си деца – Виктория и Емил, пристигна зам.-председателката на ББЦ в града Лили Здравкова. С нея беше и приятелката й Снежана Бицова, която живее и работи в Лондон, но дошла за една седмица в България. „Страшно харесваме песните на БТР, радваме се, че дойдоха в Дупница”, споделиха талантите от вокална група” АртПоп” Ивона Хаджийска и Цветина Спасова.

240-01-04 DSC00379 copy

Близо до тях бе и ръководителката им Таня Камбурова. „Всичките им песни са невероятни. Много са готини всички”, сподели Вики Дашова. Ученичките Маргарита Стоилова, Деси Бельова, Бети Борисова, Христина Грънчарова, Мария Пенева, Спаска Бурановска, Ива Китова, Христина Костадинова и Мирела Паликарска пяха заедно с Наско от БТР.

240-01-04 DSC00389 copy

„Здравейте, Дупница, радвам ме се, че сме тук сред вас. Тази вечер ще изпеем най-хубавите си песни и част от новия си албум „Защо”. Специални аплодисменти за кмета Методи Чимев”, развихри  се на сцената Атанас Пенев.

240-01-04 DSC00403 copy

Зам.-кметът Крум Милев се просълзи на песните „Забравена нежност” и „Танцувам блус”. „Песента е визитната картичка на една страна. Песента обединява хората. Аз харесвам всякаква музика, като се започне от ориенталски ритми и се стигне до опера. Обожавам БТР, а тези песни ме карат да си спомням за моето щастливо детство, когато ходех бос по плажа на Бургас и ловех риба с приятели”, сподели развълнуван Крум Милев.

240-01-04 DSC00416 copy

Той беше седнал на чаша ароматно кафе и натурален сок с кмета инж. Методи Чимев, кмета на Крива паланка Арсенчо Алексовски, Таня Петрова и бизнесдамата от „Дани Лазер шоу”. Да се наслади на хубавите парчета, беше дошъл и известният художник –хористът от Мъжки хор „Св. Иван Рилски” Димитър Сърбински. На чаша освежаващи напитки бяха седнали и председателят на „България без цензура” в Дупница инж. Костадин Костадинов, адв. Йонко Гергов и Рангелов.

240-01-04 DSC00418 copy

Тримата слушаха с голямо удоволствие рок бандата. На събитието беше и романтичната двойка Марина Янкова от музея и  продавач-консултантът Илия.

240-01-04 DSC00420 copy

„Моите впечатления от Дупница са доста назад във времето. Аз съм служил в поделението в града. За мен Дупница си остава Станкето. Имам страхотни спомени и емоции от този малък град. Кметът инж. Методи Чимев е много радушен, много човечен”, сподели бас китаристът на рок бандата Иван Калфов.

240-01-04 DSC00424 copy

Със свои приятели на концерта беше дошъл от Сапарева баня Калин Гелев от ГЕРБ. „Много ми харесват БТР и затова съм дойдох да ги послушам”, сподели Гелев. На концерта бе и прокурорът поет Ивайло Василев. Събитието завърши с гръмка заря.

Снимките:

1 Инж. Костадин Костадинов с адв. Йонко Гергов и Рангелов на чаша кафе

2 Лили Здравкова с децата си и приятели

3 Прокурорът поет Ивайло Василев

4 Веселата компания

5 Димитър Сърбински

6 Крум Милев с кмета на село  Самораново Борислав Костадинов

7 Рок бандата пее на сцената

8 Калин Гелев с приятели

9 Крум Милев, Методи Чимев и Арсенчо Алексовски

Пламен Галев е в България, чак...Рецидивист измамник получи още...Кметът на Бобов дол Кирил Стан...Строителният предприемач Евген...Александър Методиев с 50 души ...


Filed under: Дупница |

Братът Мартин: Беше малкият дявол, дано да хванат стрелеца

240-Roberto Hristov copy

Юношата на „Марек Юнион-Ивкони“ Роберто Христов е на домашно лечение, след като бе прострелян с въздушна пушка, докато играел футбол в двора на училище „Св. Климент Охридски” в Дупница. Пострадалият веднага е закаран в Спешния център в Дупница, където след направената рентгенова снимка е видяна сачмата в крака му. Ортопедът д-р Сотир Каралийски е извадил сачмата веднага.

15-годишното момче вчера си беше вкъщи и каза, че е добре, но се налага да пие хапчета и да му бият инжекции, за да не се инфектира раната, зашита с един конец.

„Към 17, 30 часа с приятели отидохме в двора на училището, където се събираме почти всеки ден. Първо си говорихме, а след това взехме топка от по-малки деца и започнахме да играем. Както си ритах, изведнъж чух шум, свистене и веднага нещо ме удари. Бях обърнат с лице към южната част на махалата, а куршумът дойде от противоположната страна, разстоянието до къщите там е около 40 метра. За момента болката беше силна, след това кракът ми започна да изтръпва. От снимката разбрахме, че дълбоко в крака се е забила сачма, която извадиха, след като ми направиха местна упойка”, разказа Роберто. Потърпевшият посочи, че е бил много изненадан от случилото се за части от секундата. „Не съм си и помислял, че точно в училището може да ме прострелят. Все пак не сме в Камбоджа”, каза десетокласникът в ПГ по облекло и стопанско управление (Промишленото) в града, който е завършил основното си образование в кварталното школо.

Братът на момчето – 26-годишният Мартин Христов, уточни, че волейболистът е извадил късмет, тъй като сачмата не е засегнала намиращата се близо до простреляното място артерия. „Бил е малкият дявол, защото е можело да се засегне артерията или сачмата да попадне в главата. Нямаме предположения кой е стрелецът, но се надяваме силно да бъде разкрит. Ако от полицията го намерят, ще се посъветваме с адвокат и може би ще се обърнем към съда. Защото трябва да има справедливост. В 21. век не може да се стреля така. Ако днес е пострадал брат ми, утре може да е друг. Ако в училищния двор не е безопасно за децата, къде е безопасно”, коментира Мартин.

„Роберто е добре. Снощи ми се обади по телефона и ми каза за случилото се и че няколко седмици няма да бъде на тренировки. Докато играел с други момчета, чул изстрел и усетил болка. Как може такова нещо да стане в училище?!”, каза по телефона за „Вяра” треньорът на  волейболиста Радослав Асенов.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР –Кюстендил поясниха, че издирването на стрелеца продължава. Районното управление „Полиция” в Дупница работи по случая, започнато е досъдебно производство.Роберто Христов е един от най-талантливите в своята възраст в България волейболисти и от клуба очакват след 2-3 години да заиграе в представителния отбор. 15-годишният юноша, който е висок 1, 97 м, тренира волейбол от 2 години.

Снимката: Роберто Христов (вдясно) и неговият брат Мартин

 

 

След публикация във в. „Вяра”:...Наркобос №1 на Дупница Коко Кл... Днес избират шеф на дупнишкат...Дангов затвори фурната на „Мил...Дангов теслоса с 2000 лв. глоб...


Filed under: Актуално от днес,Дупница |

Съветниците, гостите Емил Гущеров, Росен Тимчев, шефът на полицията В. Гълъбов, кметът на Крива паланка Арсенчо вдигнаха тостове с вино и хапнаха бейби кюфтенца на официалния коктейл

239-05-01 8627 copy

Краеведът – изследовател на Дупнишка околия Иван Хаджийски, беше удостоен със званието„Почетен гражданин на Дупница” на тържествената сесия по случай празника на града 19 октомври. Събитито започна под звуците на българския химн. „Този празник обединява усилията ни и ги насочва към това да работим всеотдайно за нашия град.

239-05-01 8631 copy

19 октомври е символ на Дупница, символ на неговото настояще и символ на неговото бъдеще. Ние празнуваме и най-великия светец на българската земя – свети Иван Рилски. Под неговата закрила всички ние трябва да продължим да работим за превръщането на Дупница в един още по-привлекателен дом за нас, нашите родители и най-вече нашите деца.

239-05-01 8648 copy

Благодаря на всички вас, уважаеми дами и господа общински съветници, за съвместната ни работа. Без спорове и дискусии няма как да се взема най-правилното и най-коректното решение. Но в името на всеобщата ни кауза винаги сме намирали общ език. Защото каузата „Дупница” е надпартийна, каузата „Дупница” е повече от всички нас. Каузата „Дупница” е кауза на всички дупничани. На младите хора пожелавам да съхранят своя устрем и да следват завещаното от предците ни.

239-05-01  Picture 8685 copy

Нека отдадем заслуженото и на нашите съграждани, оставили светла диря с делата си в миналото, да изживеем пълноценно настоящето и да посрещнем с нови надежди бъдещите дни на нашия град! Защото Дупница е била, е и ще бъде!”, каза в словото си кметът на Дупница инж. Методи Чимев. Сред присъстващите бяха административният секретар на ГЕРБ – област Кюстендил инж. Емил Гущеров и координаторът Росен Тимчев, а специален гост бе кметът на община Крива паланка Арсенчо Алексовски.

 

239-05-01  Picture 8686 copy

Той дари картина на кмета Чимев. Дъщерята на известния учител по английски език Ивайло Славов – Лиляна Славова, която преди 7 дни бе кмет на Дупница за един ден, прочете свое есе – „Моят роден град”.

239-05-01  Picture 8723 copy

Гл.