Търговци грабят като топъл хляб места за сергии срещу 2,50 лв. на ден за кв. м в Дупница

Filed under: Дупница |

Затвориха улиците “Булаир” и „Св. Георги” ден по-рано заради Умни петък

91-08-03Местата за разполагане на щандове в района на пазара в Дупница са голям хит и най-търсени от търговците тази година. Дни преди Умни петък, наложил се с годините като голям празник и ден за пазаруване в града, търговци от цяла България разположиха сергиите си.

«Очертава се по-голямо търсене на места спрямо миналата година. Показател за това е, че по-рано затваряме улиците «Булаир» и «Свети Георги». Затворихме ги вчера, а не днес, както смятахме. Хората започнаха да идват да питат за места и да се настаняват по-рано, затова се наложи по-ранното затваряне на подстъпите към пазара», обясни шефката на служба „Пазари“ към общината Лора Василева.

Забраната за движение на автомобили по двете споменати улици бе въведена вчера следобед и важи до 20 часа на 26 април (събота). За целта са поставени и знаци. Стана ясно, че наемната цена на временните търговски площи е 2,50 лева на квадратен метър на ден. Миналата година около този празник от службата са събрали около 4500 лева.

Снимката: Най-нетърпеливите търговци вече се настаниха около пазара.

Помощник-учители връщат ромски...320 гимназисти пяха химна и по...Над 50 души празнуваха Деня на...Чимев иска бургаската фирма да...На вниманието на кмета Методи ...


Кметът Чимев: Фондация “Америка за България” ни помага за план на ромските квартали в Дупница

Filed under: Дупница |

52-02-12  3 CHIMEW copyФондация “Америка за България” ще съдейства на община Дупница за изготвянето на подробен устройствен план (ПУП) на ромските квартали. „Кметът на община Дупница инж. Методи Чимев проведе среща по време на великденските празници със съпредседателя на Фондация “Америка за България” Гари Макдугъл и изпълнителния директор на “Тръст за социална алтернатива” Сара Перин. Темата на разговора е решаването на дългогодишен проблем с регулирането на ромските квартали”, съобщиха от общинския пресцентър.

“Изключително доволен съм от тази среща, защото намерихме съмишленици. Насочили сме се към кв. “Каваклия”. Идеята е да бъде изготвен ПУП и всичко да бъде регулирано. Това бе първата ни среща и от тук насетне следват още няколко на експертно ниво, за да се реализира начинанието ни”, коментира Чимев. От кметството посочиха, че освен Дупница само още една община в България ще бъде подпомогната от фондацията. Това е община Пещера.

 

Снимката:  Методи Чимев

 

 

41-годишен дупничанин удря в л...С надпис от камъни поискаха ос...Шефът на ТЕЦ „Бобов дол” инж. ...Областният Каракашки носи прое...Кметът на Баланово Явор Митов ...


Оправдаха екскмета Ганчев за неизгодна сделка, ощетила община Бобов дол с 1800 лв.

Filed under: Бобов дол,Дупница |

91-02-10 ganchevДимитър Ганчев бе оправдан по дело от 2011 г. за неизгодна сделка, сключена от него като кмет на община Бобов дол. Бившият шеф на мините, градоначалник и председател на местния парламент в миньорската община, е признат за невинен в това, че в качеството си на длъжностно лице на 23.01.2001 година в гр. Бобов дол съзнателно е сключил неизгодна за общината сделка. Сделката е по договор от 31.01.2001 г. с едноличен търговец от София за изготвяне на кадастрален план на местността Св. Спас и от нея е произлязла значителна вреда за общината в размер на 1728 лв. На свое заседание Районният съд в Дупница оправда Ганчев по повдигнатото му обвинение за престъпление по чл. 220, ал. 1 от Наказателния кодекс. Съгласно съдебното решение разноските по делото в размер на 449 лв. и похарчените в хода на съдебното следствие 1325 лв. остават за сметка на държавата. Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Кюстендилския окръжен съд.

Припомняме, че вчера бившият бобовдолски управник и семейството му бяха ангажирани с друг съдебен процес. Както писахме, съпругата на Димитър Ганчев – Иванка, съди за обида комшийката си в Мало село Красимира Лазарова. Искът на Иванка Ганчева е за 1000 лв. и разноските по делото, заведено за думи като „магистралка” и „циганка”, за които ответничката Лазарова твърди, че Ганчеви са адресирали до нея и дъщеря й, защото работели като метачки по улиците в селото. Делото бе отложено.

Снимката: Димитър Ганчев

 

 

Съдия Татяна Костадинова отхвъ...Горският шеф от Дупница Атанас...Над 50 души празнуваха Деня на...Чимев реже лентата на Центъра ...606 бебета се родиха в Дупница...


Тютюневото в Дупница става държавно училище

Filed under: Дупница |

 В петък местният парламент решава статута на школото, което преди 2 г. мина под шапката на общината

91-02-03 3 copyПрофесионалната гимназия по хранително-вкусови и химични технологии в Дупница да стане държавно училище и да премине на финансиране от Министерството на земеделието и храните, предлага кметът Методи Чимев в докладна записка до Общинския съвет. 2 г. след като статутът на училището бе променен и от държавно то стана общинско, сега отново се налага промяна. В общината е получено писмо от земеделското министерство във връзка с предложение на колектива на учебното заведение за промяна на статута и финансирането на училището от общинския бюджет чрез бюджета на земеделското министерство, става ясно от докладната.

„През тези  2 г. не сме имали проблеми с общината, въпреки че бяхме против това да станем общинско училище. Напротив – срещали сме разбиране от страна на общинското ръководство. Ние обаче сме професионално училище и до промяната винаги Министерството на земеделието е било първостепенен разпоредител на финансите. Финансирането се извършва по друга формула и няма как да бъдем уеднаквени с останалите общински училища. Ние работим по съвсем други стандарти. Затова е по-добре отново да  преминем към министерството. Още повече че държавните училища са по-добре финансово, отколкото общинските, тъй като общините не са в добро финансово състояние”, каза директорката Венеция Соколова. Тя беше категорична, че извършената преди 2 г. промяна не е била необходима и единствената полза от нея е било намаляването на бюрокрацията. „Промените преди 2 г. бяха наложени от правителството и засегнаха почти всички държавни училища, с изключение на 5-6 от тях, като националната гимназия по изкуствата например. Аз така и не разбрах защо излезе това постановление и защо трябваше да преминаваме към общините”, посочи директорката.

За да стартира процедурата, е необходимо решение на общинските съветници, тъй като съгласно Закона за народната просвета общинските училища и обслужващи звена се откриват, преобразуват и закриват със заповед на министъра на образованието и науката по предложение на Общинския съвет. Предложението е училището да мине към земеделското министерство от 15 септември. Ще бъде обсъждано на заседанието на местния парламент в петък.

Както стана ясно, школото мина под шапката на община Дупница преди 2 г. В него учат около 200 ученици, преподават им 18 учители. Гимназията подготвя кадри главно за фармацевтичното предприятие в града и ресторантьорския бизнес. Школото е известно като Тютюневото, тъй като преди години функционираше като техникум за подготовка на кадри за тютюневата промишленост.

 

Снимакта: Общинските съветници отново ще се занимават с промяната на статута и финансирането на училището.

 

Шефът на „Социално подпомаган...Днес в Дупница пускат газовото...Легендарният дупнишки доктор Р...Съветникът Асен Пилев, хористъ...Чимев лети за Брюксел на конфе...


Дупничани сигнализират: Владимир Владимиров не стъпва в кабинета си, а взема 800 лв. заплата

Filed under: Бобов дол,Дупница |

Вестник „Вяра” иска разпечатка от кмета Чимев за влизанията и излизанията на председателя в общината по Закона за достъп до обществена информация

91-01-11111DSCN9980 copyПредседателят на Общинския съвет в Дупница Владимир Владимиров се мярка от дъжд на вятър на работа, а получава над 800 лв. заплата на месец от общината. Това сигнализираха в редакцията дупничани, които са търсили председателя, за да потърсят помощ, да поискат питане и да внесат сигнали към Общинския съвет.

Тежкото обвинение на дупничани беше потвърдено и от служители на общинска администрация, които не си спомнят да са виждали Владимиров в неговия кабинет.

„Как е възможно да не идва на работа, а да получава по 800 лв. на месец? Има ли кой да му потърси отговорност и тези, които го назначиха, не се ли срамуват от поведението му? По какви проекти работи и колко инвестиции Владимиров е донесъл за Дупница?”, звъняха дупничани с възмущение на редакционните телефони.

По повод сигналите екип на вестник „Вяра” потърси на работното му място в общината Владимир Владимиров. Още на партера дежурният съобщи, че Владимиров не е идвал на работа, а в случаите, когато се явява, то е за кратко.

От общината потвърдиха, че заплатата на Владимиров е 90% от заплатата на кмета, а работното му време е 4 часа. Оказа се, че за тези 4 часа Владимиров получава 800 лв., без да се явява на работа. В общинската администрация не са го виждали да стъпва много преди да настъпят великденските празници.

По този повод вестник „Вяра” възнамерява да поиска от кмета на Дупница Методи Чимев разпечатка за влизанията и излизанията от общината на председателя на Общинския съвет. Видеозаписът от камерата в общината ще бъде качен в сайта на вестника. Това може да се установи чрез електронната система, монтирана съвсем наскоро в общината. Искането ще бъде внесено при кмета по Закона за достъп до обществена информация. Гражданите имат право да знаят какъв труд полага Владимир Владимиров срещу заплата от над 800 лв. за 4 часа на ден.

Снимката: Методи Чимев и Владимир Владимиров

В Бобов дол почетоха загиналит...40 надзиратели протестираха пр...Ужилени дупничани алармират ра...Община Дупница е готова да лов...Общинските съветници в Бобов д...


Кюстендилски криминалисти: Отвертката е убит с нож, не със стъкло, намушкан е 5 пъти, фаталният удар е бил в черния дроб

Filed under: Дупница,Кюстендил |

91-01-09 Mariana-Sirakova28-годишният гард на дупнишките Братя Галеви – Николай Радев-Отвертката, е убит с остър предмет според заключението на патоанатома от кюстендилската болница д-р Васил Николчев. Той е предал експертизата си на разследващите органи. “Оръжието на престъплението е нож, в никакъв случай парче стъкло. 91-01-09 3Ние видяхме от записите на видеокамерите на заведението как Николай предава ножа на брат си Иван. Сигурно е, че Отвертката е убит с нож”, казаха работещите по случая. Става въпрос за пет прободни рани, като фатална се оказва тази в черния дроб.

Digimax A50 / KENOX Q2“Приключихме работата по случая. Вече съм предал съдебномедицинското заключение на разследващия орган. Аз информация не давам. Спекулациите на тема „оръжие на престъплението” ще продължат, каквото има да казвам, съм го описал в документите. Сега по преценка на разследващия орган се правят някои допълнителни медицински експертиза”, коментира патоанатомът д-р Васил Николчев.

Digimax A50 / KENOX Q2Говорителят на Окръжна прокуратура – Кюстендил Мариана Сиракова също бе лаконична по темата. “Разбрали сме се с наблюдаващия случая прокурор Камелия Стефанова да не излизаме с никаква информация по темата „Карастоянови”, докато не приключи разследването. То ще продлъжи 2 месеца, остава по-малко от един. Като стане готов и внесен обвинителният акт, тогава ще говорим”, каза Мариана Сиракова.

За ОДМВР-Кюстендил случаят „Карастоянови” е приключен -нещата са в прокуратурата. Засега от фамилията не са искали полицейска закрила. Към тях няма отправяни заплахи или пък да са подложени на какъвто и да било тормоз от страна на родственици на Отвертката.

Стоматологът д-р Владимир Карастоянов и по-малкият му син Иван са с наложена мярка „подписка” от Софийския апелативен съд, докато д-р Николай Карастоянов е с мярка „домашен арест”. Той няма право да напуска жилището си без разрешение на държавното обвинение.

Официалното обвинение, което му е подвигнато, е за предумишлено убийство по член 115, като го заплашват от 15 до 20 години лишаване от свобода.

Отвертката издъхна след инцидент в заведението „Колата” в Дупница на 11 март тази година.

Снимките

1 Мариана Сиракова

2 Николай Радев

3 Владимир Карастоянов

4 Николай Карастоянов

 

 

Атакистът Христо Христов от ду...Мая Манолова: 20% от парите в ...Благоевград, София, Перник и К...Легендата на дупнишкия ъндъргр...След като човекът на Микев – Й...


Уличената в измама Силвия Ранова: Давам под съд избирателната комисия в с. Овчарци със Силвия Камджилова, не съм гласувала на балотажа, нямам сестра близначка, искам експертиза на подписа срещу името ми

Filed under: Дупница,Сапарева баня |

Граждански иск от по 5 бона от всеки член на комисията за машинация с името и уронване на достойнството завеждат адвокатите на Ранова

91-01-03  IMG_0616 copyШокирана съм от твърденията на избирателната комисия начело със Силвия Камджилова в с. Овчарци, че съм гласувала с лична карта на сестра ми, въвлечена съм в гнусна афера, от която пострада името ми. Това е удар не само срещу мен, но и срещу целия ми род. Чух, че и заради мен има вероятност да  касират изборите, при положение че не съм участвала в гласуването. Това заяви в редакцията на вестник  „Вяра” 24-годишната Силвия. Тя беше много разстроена от изявлението на кюстендилските магистрати, че е гласувала с лична карта на сестра си. Съдът явно е подведен, и то от членовете на комисията, затова ще предявя граждански иск от 5000 лв. за обида и клевета, както и за злоупотреба с лични данни срещу всеки член от комисията. 91-01-83-popov 11 copyПърво искам да кажа, че не сме близначки със сестра ми Цветелина Динина. Тя е по-голяма със 7 години. Имам и още една сестра – Радостина Сусанина, която е по- голяма от мен с осем години. Нямам сестра близначка. Но хората в комисията в Овчарци явно имат проблем със зрението. Мисля, че щом са в комисията, се предполага, че минимум познават буквите. Другото нещо е, че аз НЕ СЪМ УПРАЖНИЛА ПРАВОТО СИ НА ГЛАС и тук идва въпросът кой ме е подписал? На балотажа аз не съм гласувала. На първия тур гласувах със законната си лична карта. Обвинението срещу мен е много тежко, а то е, че аз съм взела личната карта на сестра ми Цветелина Динина и съм гласувала с нея, а не с моята лична карта. Каква е логиката, защо аз да гласувам с лична карта на сестра ми, като си имам моя? Но аз изобщо не съм стъпвала в избирателната секция на балотажа, защото не подкрепям нито един от кандидатите. Случващото се за мен е голям шок. Аз съм силно притеснена, уронено е личното ми достойнство, мен ме сочат като престъпник, чувствам се унизена. Смятам да потърся правата си по съдебен ред. Искам да знам кой си позволява да си играе със съдбата на хората по време на избори.

Искам да попитам председателя на комисията госпожа Силвия Камджилова как съм гласувала с чужда лична карта, след като аз въобще не съм гласувала?

Не би ли следвало тази госпожа да понесе наказателната си отговорност, питам аз. Адвокатът на ГЕРБ Милен Попов, като човек, познаващ закона, би трябвало да знае какво говори. И пак питам по каква работа е там председателят на комисията?  Аз станах жертва на злоупотреба с моето име и моите лични данни от членовете на избирателната комисия в село Овчарци. Затова аз ще поискам експертиза на подписа срещу моето име и ще предявя съдебна претенция срещу същата комисия за злоупотреба и уронване на престижа. И не на последно място искам да кажа на адвокат Милен Попов, че няма как да съм извършила престъпление от общ характер, тъй като не съм участвала в изборния ден. Тепърва ще стане ясно кой е извършил престъпление – дали аз, или некомпетентната комисия. Изборите в с. Овчарци са пълен абсурд, истина е, че сестра ми е гласувала, а се оказа, че я няма в избирателните списъци, истината е, че тя се подписа и гласува, а е нефигурираща като гласоподавател.

Ще се радвам да разберем истината по случая, защото непрекъснато излизат нови и нови престъпления. Информацията по случая със сестрите е от полицията. Хубаво ще бъде да се види кой е сложил подписа си срещу името на Силвия  Ранова, щом не е нейният. И ако това е на човек от комисията, проблемът ще стане национален, защото ще бъде показателен за това как се печелят избори, каза Милен Попов.

Снимките:
1 Силвия Ранова
2 Адвокат Милен Попов

 

41-годишен дупничанин удря в л...Изхвърленият от БСП Първан Дан...Пипи Дългото чорапче и „Сладур...Еленка Иванова разказва сърцер...Затрупват с благодарности най-...


"Нюзуик": Бивш дипломат на САЩ в София е подозиран във връзки с мафията

Грегъри Хюстън, аташе по въпросите на сигурността в посолството на САЩ в София в периода  2006-2009, е бил заподозрян, че е продал стотици американски визи на българи и е свързан с организираната престъпност. Това е било установено от вътрешно разследване на Държавния департамент, но докладът по него е останал само в работен вариант и на Хюстън е било позволено да се пенсионира, вместо да се стига до съд.

Това се разказва в обширна статия за американското списание "Нюзуик", автор на която е Джеф Стайн. Той предизвика фурор в България с публикации във влиятелното вашингтонско издание "Конгрешънъл куотърли", в които твърдеше, че поверително разследване за оценка на риска в страната, поръчано от частна швейцарска банка в средата на миналото десетилетие, представя Бойко Борисов като "бизнес партньор и бивш съратник на някои от най-големите мафиоти в България".

Бащата на Ганчев-дядо Боян гони гл. редактор на “Съдебен спор“ Жоро Илиев с тояга да го бие: Екскметът на Бобов дол Димитър Ганчев иска 1000 лв. от комшийката си, тъща на Мите Френскио – Красимира, съдия Ели Скоклева решава съдбата им днес

Filed under: Бобов дол,Дупница |

90-01-8111111111111 copyДелото за обида, заведено от съпругата на бившия шеф на мините, кмет и председател на Общинския съвет в Бобов дол Димитър Ганчев – Иванка Ганчева, срещу съседката им в Мало село Красимира Лазарова ще бъде гледано днес от Районния съд в Дупница. Ганчева е образувала съдебно производство срещу Лазарова за обида с иск за 1000 лв. заради думи като „магистралка” и „циганка”. Обвиняемата пък е категорична, че не тя, а Ганчеви, включително и Иванка, са обиждали семейството на Красимира.90-01-11111111 copy На тормоз били подложени дори възрастните родители на Лазарова, чиято майка е прекарала два инсулта и по думите й Ганчеви искали да я уморят и тя да умре. „Иванка и Димитър Ганчеви започнаха да ни наричат магистралки и циганки, когато преде време, след като 10 г. бях безработна, с малката ми дъщеря започнахме работа по програма за временна заетост и метехме улиците в Мало село”, оплака се още преди около 2 години в редакцията на „Вяра” Лазарова. Тогава тя посочи, че семейството й не разполага със средствата, които Ганчеви визират в съдебния иск. „Те ни обиждат, а съдят нас за обида”, удивлява се Лазарова.

90-01-81111111 copyКонфликтът между Ганчеви и Лазарови бе показан в 205-и епизод на „Съдебен спор” по Нова телевизия, наречен „Съседите са убийци”. Трагикомедията беше показана на малкия екран тази неделя. Телевизионният съд завърши с прекратяване на производството и отхвърли като недоказан иска на Лазарова. Изпълняващият ролята на съдия Иван Сотиров реши: Съдът намира, че страните са в недопустим от правна и житейска страна словесен конфликт. По делото не се представиха доказателства, че ответниците са извършили убийство или опит за убийство от ищцата, нейни близки или трети лица. Няма данни за контрабандни действия от страна на Ганчеви, не се представиха писмени доказателства и свидетелски показания за търговия с влияние от страна на ответниците по делото в ефира, които по думите на ищцата се опитали да предизвикат уволнението от работа като чистачки на Лазарова и дъщеря й.

Лазарова и Ганчеви получиха абсолютно равен брой кубчета в двете купи за събиране на вота на зрителите на предаването в залата.

Кметът Методи Чимев иска 1,5 млн. евро за реставрация на крепостта „Кулата“ в Дупница

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

295-09-81 metodi-chimev121Община Дупница ще кандидатства по програмата „Културно наследство и съвременни изкуства“ по мярката „Реставриране, обновяване и опазване на културното наследство“, съобщиха от пресцентъра на кметството. Сумата на проекта е за 1,5 млн. евро. Той включва изграждането на късноантичната и средновековна крепост „Кулата“, консервация и реставрация на експонатите, както и рехабилитация на пътя до там. Подаването на документите по известната като „Норвежката програма“ е 19 май 2014 година. Община Дупница има изготвен технически проект, който е одобрен от Министерството на културата, а самото финансиране е 100-процентово.

 

Снимката: Методи Чимев

Още 12 работни места за хора с...Студенти: Предлагат по 80 лева...Чимев изпрати комисия да оглед...Община Дупница възстанови огра...На откриване като по вода и с ...


Административният съд 7 дни мисли дали да касира изборите в Овчарци, близначките Силвия и Цветелина заблудили членовете на СИК

Filed under: Актуално от днес,Дупница,Кюстендил,Сапарева баня |

Председателят Алащинов: Само трима от комисията се явиха на обучение, Димитър Велинов гласувал с изтекла лична карта, но стават грешки

Digimax A50 / KENOX Q2Близначки заблудили членовете на Секционната избирателна комисия по време на изборите за кмет в сапаревобанското село Овчарци на 23 март. Имената на близначките изскочиха от справката на полицията, която поискаха от ГЕРБ за валидността на личните карти. От Паспортна служба се натъкнали на парадокса, че Силвия Ранова е отбелязана като гласувала, но срещу името й са отразени данните от личната карта и ЕГН на сестра й Цветелина Динина. Последната обаче не фигурира в списъка на гласувалите.

“Не знам как е станало. Възможно е да са близначки, то по снимката не си личи, но пък те категорично са подвели членовете на СИК”, чудеше се председателят на ОИК –Сапарева баня Александър Алащинов.

От втората справка на полицията изскочи и името на Димитър Василев Велинов, който е гласувал с лична карта с изтекъл срок. “Да, това е недоглеждане на комисията, в изборния ден беше много натоварено. Стават грешки, не ги оправдавам, но става въпрос за 2 гласа, а разликата между победилия Куйов над Камджилов е много повече”, каза още Александър Алащинов.

Любопитното пък е, че едва трима от седемчленния състав на СИК са се отзовали на графика за обучение преди изборите. “Ние правихме такова, но не мога да кажа защо към него не се прояви интерес”, каза Алащинов.

Адвокат Милен Попов, представляващ ГЕРБ, настоя съдът да отмени решението на Общинската избирателна комисия, с което се обявява Йордан Куйов от „Дясна алтернатива за България – Да за България”  за спечелил изборите. Според Попов то е незаконосъобразно.

Юристът категорично не е съгласен, че не е технически пропуск отпечатването на бюлетина над определените 1050. “Нашите съмнения са си налице и те са в посока към контролиране тайния вот на гражданите. Казах вече, че с тази бюлетина е имало индианска нишка. Тогава не можеш да очакваш реален изборен резултат според волята на избирателя. Не са малко и нарушенията в изборния процес. Има лице, гласувало с личната карта на своята сестра”, каза Милен Попов. Според него в този случай се касае за извършено престъпление от общ характер и би следвало данните да се изпратят на прокуратурата. Обвинението трябва да започне и наказателно преследване.

Представителят на ГЕРБ недоумява и откъде е разликата от по 6 бюлетини в полза и в минус на опонентите Йордан Куйов и  Йордан Камджилов. “Това дава сериозни съмнения за истиността на изборите. Освен това сред недействителните бюлетини съдът призна за действителна една, която е за нашия кандидат Йордан Камджилов”, коментира Попов. Адвокатът изрази мнителност и по отношение на справката от полицията. “Е как така първия път в документа нямаше лица, гласували с лични карти с изтекъл срок. Поисках нова и такива се откриха”, възмущаваше се представителят на ГЕРБ.

Според Александър Алащинов знакът плюс, а не хикс е станал причина за объркването и членовете на СИК са сложили бюлетината в купа недействителни.

Административен съд – Кюстендил ще се произнесе с решение в срок по делото за касиране на изборите за кмет в сапаревобанското село Овчарци, образувано по жалба на ПП ГЕРБ. Съдия Даниела Петрова ще произнесе акта си в открито съдебно заседание в понеделник – 28 април.

Снимката

Председателят на ОИК Александър Алащинов и представителят на ГЕРБ Милен Попов

 

Московски: Фирмите - кандидати... Поредна драма в семейство Ков... БСП шефът Станислав Павлов че...Гроздоберът в Дупница стартира... Съюзът на съдиите: ВСС симули...


Борислав Тасков и Първан Дангов празнуваха в Джерман с печено агне и отлежала ракия

Filed under: Дупница |

90-06-09Бившият кмет на дупнишкото село Джерман Борислав Тасков се черкува в препълнената местна черква за Великден и след това продължи празника на трапеза с печено агне. „На втория ден на Възкресение Христово с моето семейство и с бившия кмет на Дупница д-р Първан Дангов, съпругата му Светлана и сина им Ники, както и с още приятели похапнахме едно крехко агънце, което бе 6-7 часа във фурната”, разказа Борислав Тасков. Месото бе полято обилно с отлежала ракия, бяло и червено вино, лично производство на Тасков. „Аз донесох червено яйце от щастлива кокошка, което лично съм боядисал. Който е бил на гости на Борислав Тасков, знае, че той е майстор на ракията и магьосник в производството на вино”, допълни директорът на областната агенция по безопасност на храните д-р Първан Дангов.

 

Снимката: Борислав Тасков прави вкусни кюфтенца.

Мургави хубавелки ощастливяват...С 40 000 лв. от общината обнов...Дъновисти 4 часа играха хора и...Бившият червен кмет на община ...Нагли бракониери вилнеят над с...