Полицейският шеф Елиан Стамболийски: Коко не е глупав, ако е напуснал домашния арест, е било с разрешение на съдията

Filed under: Актуално от днес,Дупница,Кюстендил |

Digimax A50 / KENOX Q2Дупничанинът Николай Клисарски-Коко е под домашен арест и промяна в мярката му за неотклонение няма, каза заместник окръжният прокурор Ангел Байрактарски. По делото срещу нарочения за наркобос се явява колежката му Камелия Стефанова, която Байрактарски заместваше, докато тя беше в отпуск. Магистратът поясни, че тъй като делото срещу дупничанина е в съдебна фаза, Коко Клисарски може в някои случаи да напуска жилището си само с решение на съдията.

Digimax A50 / KENOX Q2В случая делото се води от Дияна Данаилова от Кюстендилския окръжен съд, която не бе открита за коментар.

Директорът на ОДМВР-Кюстендил комисар Елиан Стамболийски коментира, че принципно, когато е наложен домашен арест, Коко Клисарски няма право да напуска жилището. “Това може да стане само ако е разрешил съдията. Обикновено се дават становища за напускане на жилището, ако лицето има нужда от медицински прегледи”, коментира Стамболийски. Според него едва ли дупничанинът си е позволил да напуска мястото, където живее, без съдебно разрешително. “Той не е глупав”, констатира полицейският шеф. “Ние в случая сме си свършили работа, случаят е на ниво съд и нямаме отношение”, каза още Елиан Стамболийски.

Делото срещу Клисарски е почти на финалната права. То бе образувано, след като при полицейска акция на 18 май 2012 година бе разбита нарколаборатория във вилата му в Самораново. По случая са разпитани много лица, приети са и експертизи. Заради разминавания в показанията в края на април, когато е следващото заседание, ще бъдат извършени две очни ставки между ченгета, участвали в акцията. Все още не са оповестени показанията и на двамата защитени свидетели на прокуратурата.

Снимките:

1 Елиан Стамболийски

2Съдия Дияна Данаилова

 

15-метров клон от изгнил веков...Миков решава до 7 дни за засед...На вниманието на здравния мини...Леля Мария се фука с гигантско...В София откриха най-голямата л...


Пресконференция на БСП в Дупница:Червеният лидер Станислав Павлов: Отмениха класацията за изпълнител на ремонта на пречиствателната станция в Джерман заради незаконен състав на изпитната комисия

Filed under: Дупница,Кюстендил |

Съветникът инж. Александър Анин: Община Дупница трябва да изплати обезщетение от около 8000 лв.

Кметът инж. Методи Чимев: МОСВ ни отказа финансиране на 13 март, а решението на КЗК е от вчера

Дупничани звънят: Разиграват се мръсни политически поръчки, на кладата са 30 млн.

88-04-82  Picture 068 copy

Класирането за изпълнител на ремонт за пречиствателна станция в Джерман е отменено заради незаконосъобразен състав на лицата в нея. Това обявиха на официална пресконференция вчера лидерът на БСП Станислав Павлов и общинският съветник инж. Александър Анин.

Станислав Павлов уточни, че са включени външен експерт, който няма необходимата квалификация, и управителят на ВиК-Дупница, Илия Илиев, който пък е счетоводител по образование. Според общинските съветници инж. Станислав Павлов и инж. Александър Анин това ще доведе до сериозно забавяне на проекта. Процедурата за избор на изпълнител е обжалвана от две фирми, на които община Дупница трябва да изплати обезщетения от около 8000 лв., уточни инж. Александър Анин. Кметът инж. Методи Чимев веднага реагира и изпрати писмо в редакцията: „Проектът е спрян, тъй като преди няколко седмици с писмо община Дупница беше уведомена, че финансирането по този проект се спира от правителството.

 

КЗК е преценилa, че съставът на комисията е неправомерен. Важно е да се отбележи, че КЗК не оспорва решението, а членовете на комисията. От тук насетне вариантите са два – или община Дупница ще оспорва решението пред Висшия административен съд в определения за това срок, или ще изпълни решението на КЗК и ще формира нов състав на комисията. При втория вариант комисията ще разгледа отново постъпилите оферти. Много важно е също да се отбележи, че няма да се провежда нова процедура. В момента водим разговори с юристи и специалисти, за да се консултираме кой от двата варианта да изберем. Следващата седмица ще има резултат.

 

Любопитният щрих обаче е друг. МОСВ ни отказва финансиране на 12 март тази година, а решението на КЗК е от вчера. Защо от МОСВ не коментират този отказ за финансиране на въпросната поръчка?! Питам обаче и аз. Народния представител г-н Ибришимов го бях потърсил веднага за съдействие за среща с министър Михайлова, на която да уточним нещата около въпросния отказ за финансиране. И до ден днешен обаче няма никакъв резултат, а аз си чакам. Защо г-н Павлов в продължение на повече от месец не взе отношение по случая, още повече че това касае над 15 000 жители, а не човека Методи Чимев. Така че хайде да не се опитваме да прехвърляме вината към общината”.

 

Дупничани коментираха на редакционните телефони, че управляващите от БСП са овладели абсолютно всички административни органи, включително и КЗК и АДФИ, ръководствата на институциите в повечето случаи изпълняват политически поръчки и търсят поводи да се заяждат, като случая със състава на комисията само и само да се злепостави кметът.

 

Снимката:

Инж. Александър Анин и инж. Станислав Павлов

 

Областният Каракашки: С 2 млн....Наследници на Дончо Щипянчето ...Студентката Петя Миленова стан...Кюстендилските съветниците от ...Кметът Сашо Иванов: Поспелов о...


След публикация на вестник „Вяра”: Кметът Чимев атакува Агенцията за социално подпомагане, преведоха спешно 48 000 лв. на социалните асистенти

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

86-01-881-IMG_0505 copyСлед публикация на “Вяра” със заглавие “28 лични асистенти в Дупница в стачна готовност” кметът на община Дупница инж. Методи Чимев разпореди на зам.-кмета Красимир Георгиев да разговаря с ръководството на Агенцията за социално подпомагане относно проблема. 20-03-82-krasimir-georgiev-bigСлед разговора на Георгиев с представители от ръководството в сряда той получи уверение, че дължимата от АСП сума в размер на 48 335,29 лева към община Дупница ще бъде верифицирана и преведена на 17 април по сметката.

Copy of metodi chimev121 copy“До момента последните три заплати са превеждани на социалните асистенти от собствения бюджет на общината. Говорим за хора, които разчитат на тези заплати и нямаше как да ги оставяме да чакат. Тази сутрин получихме парите от АСП, така че всичко е вече наред. Кметът се разпореди още днес да бъдат преведени на хората парите за два месеца”, обясни Георгиев.

Снимките:
1 Минчо Минев
2 Красимир Георгиев
3 Методи Чимев

 

Мая Манолова и Ангел Найденов...Ексшефът на разузнаването Кирч...Дупничанинът д-р Стойчо Кацаро...Стартира полагането на пътна м..."Атака": Борисов иск...


Издирват побойник, счупил крака на 47-год. Борис в кръчма в Самораново

Filed under: Дупница |

Police copyПолицията в Дупница издирва побойник, счупил крака на  47-годишен от село Самораново. “Инцидентът е станал пред заведение. Касае се за нанасяне на средна телесна повреда. Все още не се знае кой е извършителят, но са намерени свидетели. При всички случаи колегите ще си свършат работата”, коментира пресаташето на полицията Катя Табачка.

Според криминалисти, работещи по случая, потърпевшият Борис е бил толкова пиян, че не е осъзнал какво се случва. Едва след като изтрезнял почти денонощие по-късно, дошъл в полицията, за да се оплаче. Досъдебно производство е започнато в РУП – Дупница срещу неизвестен извършител Инцидентът е възникнал през нощта на 16 април. На пострадалия е оказана помощ от ЦСМП, със счупен крак е.

 

След публикация на „Вяра” Удря...Чимев и Козничка срязаха лента...Откровения от дневника на един...Застрахователката Маргарита Ив...Над 250 души копаят старини на...


Спипаха Жоро Парцала от Дупница с 800 контрабандни цигари от Сърбия

Filed under: Дупница |

police1800 къса цигари, или 40 кутии папироси – предимно сръбски, са иззели дупнишки полицаи от 47-годишния Георги Борисов – Парцала. Проверката на лекия му автомобил “Пежо” е извършена на ул. “Люлин” в Дупница. Цигарите без български акцизен бандерол са били в багажника. Срещу него е започнато досъдебно производство, той е известен на полицията и с други закононарушения. Парцала е познат на криминалистите с множество кражби и различни противозаконни начини да си набавя допълнителни доходи. В последно време акцентирал на търговията с безакцизни стоки. 2,80 лева върви кутията цигари, като по този начин, внасяйки ги от Сърбия, Парцала си осигурявал приличен доход. Търговци уточняват, че печалбата от една контрабандна кутия излиза 1-1,50 лева. Конфискувайки цигарите, ченгетата са лишили Парцала от надница от 40 лева. Дупничанинът засега е безработен. Работата по установяване на съпричастност и към други противоправни деяния продължава РУП – Дупница.

 

Председателят на Комисията за ...31 гимназисти от Механото рабо...Оперната звезда от Дупница Гео...Пиян подкупва униформени в Рад...Пресконференция на БСП в Дупни...


Дело с висок обществен интерес: Съдия Светлана Пейчева призова към помирение Ивайло Константинов и Първан Дангов

Filed under: Дупница,Кюстендил |

31-24-81  PEICHEVA -BALABANOV 009 copyСъдия Светлана Пейчева призова към помирение общинския лидер на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов и съветника екскмет Първан Дангов и отложи за лятото делото с висок обществен интерес за обида.

88-03-50  Picture 072 copyНа заседанието се явиха само адвокатите на двете страни – Милен Попов и Юлия Динева. Защитникът на Ивайло Константинов – Милен Попов, заяви след заседанието: ”Съдът, изпълнявайки стриктно закона, предложи помирение. Сега трябва да обсъдим възможността за помирение”.

88-03-50  Picture 071 copyПрипомняме, че Ивайло Константинов заведе дело за обида срещу Първан Дангов. Дупнишкият районен съд оправда Дангов, но Кюстендилският окръжен съд върна мегаделото отново в Дупница, но при друг съдия.

Снимките:

1 Светлана Пейчева

2 Милен Попов

3 Юлия Динева

Рекордно ниските изкупни цени ...След публикация във вестник „В...Със строеж на черква за 50 бон...Пожар унищожи покъщнина в дома...„Граовски гласове” Гергана Гер...


Самоковският кмет къса контракта с минния бос Христо Ковачки, общината губи 687 839 кв.м земя за 8 653 000 лв.

Filed under: Бобов дол,Дупница,Кюстендил,Самоков |

67-01-11 GeorgievОбщина Самоков загуби 687 839 кв.м земя, оценена на 8 653 000 лв. Комисията по законност, обществен ред и общинска собственост на проведено редовно заседание в състав: Мая Христева, Христо Ярловски, Александър Боев, Райко Масларски и Стоян Пашов е дала предложение за решение, което трябва да бъде гласувано на събрание на Общински съвет – Самоков, касаещо съдружието на община Самоков с дружествата, собственост на скандалния бизнесмен Христо Ковачки – „Надар 2006” ООД и „Борико 2007” ООД.

„Надар 2006” ООД е вписано като дружество, което е с основна дейност проучване и проектиране, технически консултации, архитектурни и инженерни дейности, свързани със строителството в курортно-туристическа локализация Искровете-Говедарци-Мальовица.

51-10-81 KOVACHKI„Борико-2007” ООД пък е дружеството, което строи лифта на „Боричо” – Самоков и в което общината е съдружник с фирмата „Ел Ем Импекс”. Във въпросното дружество потънаха 21 общински имота, апортна вноска от страна на община Самоков за участие в него. В момента апортираната земя остава в ръцете на Христо Коваки, който е собственик на „Ел Ем Импекс”, а лифтът на „Боричо” не работи от години и бива разграбван и унищожаван, без да може община Самоков да предприеме каквито и да е действия, свързани с него.

Относно дружеството „Надар 2006” комисията предлага на ОбС да възложи на представителя на общината в дружеството да отправи до управителя му искане за свикване на общо събрание на «Надар – 2006» ООД, което да се състои по адреса на управление на дружеството. На него трябва да бъде взето решение за прекратяването на дружеството, а също така и да се вземе решение за продажба на 250 дружествени дяла от капитала на дружеството «Надар – 2006» ООД на номинална стойност от по 100 лева всеки един от тях, или на обща стойност в размер на 25 000 от съдружника община Самоков на съдружника „ЕЛ ЕМ Импекс” ЕООД, която също е собственост на Ковачки. При отказ на останалите участници в дружеството да бъде проведено такова събрание, общината възлага на представителя си в него задачата да предприеме необходимите действия за свикване на общо събрание по съответния ред, установен в ТЗ.

Относно другото станало скандално съдружие на община Самоков, това с „Борико 2007” ООД, ситуацията е почти същата. Там също се иска свикване на събрание, но в дневния ред са залегнали точки, като например: вземане на решение за изключване на акционера „Ел Ем Импекс” ЕООД, с отправяне на едномесечно писмено предизвестие, че ако вноските не бъдат платени до изтичане срока на предизвестието, акционерът ще се смята за изключен и вземане на решение за определяне и заплащане на лихви за забава на дължими вноски от акционера «Ел Ем Импекс» ЕООД за невнесената от него част от капитала на „Борико 2007” АД, съгласно чл. 189, ал. 1 от ТЗ.

Двете дружества заедно с фирмата на скандалния бос Христо Ковачки „Ел Ем Импекс” станаха изключително популярни в община Самоков с това, че завлякоха общината с десетки декари земя, на които трябваше да бъдат построени туристически локализации като Искровете-Говедарци-Мальовица, но до момента това не се  изпълни.

Снимките:
1 Владимир Георгиев
2 Христо Ковачки

Арх. Асен Пилев: Новата спортн...Шефът на ТЕЦ-а инж. Владимиров...Лидерът на миньорите в КТ „Под... Самоковката Диана Жаркова в с...С есе за евроизборите Ралица и...


Владимир Путин замрази строителството на центъра на рехабилитация в Сапарева баня, работниците в неплатен до 6 май

Filed under: Дупница,Сапарева баня |

88-01-82 Vadim-PospelovРаботниците на центъра за рехабилитация „Преображение” в Сапарева баня са освободени от работа. Техническите ръководители на обекта инж. Зарко Махов и инж. Тодоров са се разпоредили работниците да излязат в неплатен отпуск до Гергьовден – 6 май, не са си получили и заплатите за месец и половина. След май ще стане ясно дали строителните работи ще продължат или не. Най-вероятно няма да продължат, тъй като завчера в телевизионно обръщение Владимир Путин заяви: „Няма да позволя инвестиции за България.”

88-01-82 putinИзвестно е, че рехабилитационният център се строи от руския държавен фонд „Закон, справедливост и милосърдие” с президент професорът генетик Вадим Поспелов, почетен президент е самият Владимир Путин. Замисълът на Русия беше, след като центърът започне да функционира, в него да бъдат наети над 300 души.

Както „Вяра” вече писа, инвеститор е дружество „Аква Триитмънт”, което беше учредено между община Сапарева баня и руския фонд.

Снимките:
1 Вадим Поспелов
2 Владимир Путин

 

Поредица №1: Главен редактор ...Кметът Владимир Георгиев подпи...Търговци от промишления пазар ...Никой не иска председателския ...ГЕРБ съветникът Матей Попникол...


Поход за поклонници и авантюристи на един хвърлей място от България: ОбС шефът на Кюстендил Иван Андонов прави туристическа пропаганда в центъра на Ниш, историкът Ангел Джонев намери уникален надпис на самоковски зографи в Суковския манастир

Filed under: Благоевград,Дупница,Кюстендил,Перник,Самоков |

Над 300 бизнесмени, учени и журналисти си дадоха среща в ски център „Стара планина” край 300-хилядния сръбски град

 Ракия като циганска целувка пиха българите във фолклорния комплекс на ловец №1 на Сърбия Александър Прокопович, той призна: Аз съществувам само и благодарение на българските туристи

Журналистът на БНТ Коста Филипов от Петрич пя „Кажи ми ти знаеш ли да любиш”

Генералният консул Атанас Кръстин: В Ниш е пълно с българи, а за Нова година дойдоха 40 000 нашенци

Главният експерт на музея в Кюстендил Венета Милушева възкликна: Тайнства, давност, легенди, добри стопани, прекрасна и обилна храна, та чак грехота, толкова е хубаво!

88-12-13-IMG_0361 copyПредседателят на Общинския съвет в Кюстендил Иван Андонов раздаде туристически брошури в центъра на Ниш заедно с културтрегери от Града под Хисарлъка. Така той показа нагледно как трябва да се работи за развитието на туризма и популяризирането на красотите на родния край. Два часа по-късно историкът от кюстендилския музей Ангел Джонев намери уникален надпис на тавана точно над входа на Суковския манастир. Там бяха записани имената на самоковските майстори, изографисали манастира през 1869 година.

88-12-13-IMG_0479 copy„Самоковци да дойдат и да видят, да почерпят гордост”, каза вдъхновен кюстендилският историк. Така се разбра, че иконописци от самоковската школа са изографисали стени на храма, а две от фреските са уникални и не се срещат никъде другаде. Това са „Божията майка с криле”, а другата е на св. Христофор, изобразен с човешко тяло и кучешка глава. 88-12-13-IMG_0340 copyПоверието е, че ако на място се разглеждат тайните на фреските, ще се предпазите от злини, а късметът става постоянен спътник. Шефът на музея в Кюстендил Валентин Дебочички подчерта, че тези земи са свързани органично с българската история. Всичко това и още много други интересни моменти се случиха по време на четиридневно пътуване по проект „Преоткриване: „Журналистически гледни точки към културно-историческото наследство и природни забележителности в южния граничен район на България и Сърбия“, който е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България-Сърбия. 88-12-13-IMG_0471 copyВ групата бяха включени журналисти от София, Кюстендил, Дупница и Самоков, както и културни дейци и музейни работници. Водачи бяха Таня Мангалакова и Динко Драганов от журналистическото сдружение „Балкански форум“.

С ограничения и активен контрол КАТ ще опита днес да се справи с интензивния трафик

Със спиране на товарните автомобили днес следобед, реорганизация на движението в проблемни пътни участъци и активно присъствие на катаджии по шосетата днес КАТ ще се опита да въведе ред и дисциплина в очаквания сериозен трафик покрай великденските празници. От "Пътна полиция" предупредиха още във вторник, че днес ще има засилен контрол за спазването на скоростта.

На пътя ще бъдат извадени всички налични камери и радари за фиксиране на подобен тип нарушения. Заради решение на Върховният административен съд обаче с мобилните камери могат да се правят актове само на място. Това ще намали ефективността на устройствата, но от КАТ ще се съобразят. Казано накратко, ако имате подозрение, че сте минали твърде бързо покрай полицейски автомобил, но не сте били спрени, можете да считате, че ви се е разминало.

От 18 до 21часа се забранява движението на товарни автомобили с маса над 12 тона по пътищата с. Ребърково - Ботевград, Дупница- ГКПП "Кулата", Русе - Велико Търново, Пловдив - Харманли, Варна - Бургас и Бургас - Царево.

От 12 до 18 часа днес, както и през целия ден утре, ще има две ленти за движение в посока София – Варна при виадукта "Бебреш" от автомагистрала "Хемус". Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който се очаква в началото на четирите почивни дни и увеличаване на пропускателната способност на трасето.

Няма да се променя организацията на движението в района на ремонтиращия се виадукт при 67 километър от автомагистрала "Тракия".

Фотогалерия: Победата, с която "Марек" докосва завръщането си в А група

МАРЕК, акроним от - марксист, антифашист, революционер, емигрант, комунист